Kuva: The Enchained - Crossing Highlights

The Enchained – Crossing Highlights

Jo vuonna 1997 perustettu The Enchained on kyllä hämmästyttävän hyvin onnistunut välttelemään meikäläisen vastaanottosensoreita, varskin kun tällaista metallissävytteistä hardcore-musiikkia on suht tiivisti viimeiset 15 vuotta tullut seurattua. Vielä kun bändi mainostaa tehneensä yli 100 keikkaa, ei voi kuin ihmetellä! No parempi myöhään pyy perseessä, tai jotain.

Vaikka The Enchained ja ”Crossing Highlights” saattavat herättää mielikuvan trendikkäästä hipsteriemosta, on meininki levyllä aivan toista maata. Jotenkin kierolla tavalla tästä tuolee Ruotsi-meiningit vähän mieleen, olisiko toi vähän rokimpi metalliriffittely ja lähempänä rääkymistä oleva laulu mitkä moisen vaikutelman antavat. Biisit ovat sopivan napakoita – 4 raitaa kellottavat alle 12 minuuttia – mutta silti kappaleiden sisälle on saatu paljon äksöniä. Omaksi suosikiksi nousi välittömästi kolmosbiisi Children, joka sopivasta kulmasta kuultuna tuo jopa Merauderin mieleen. Jos nyt jotain, niin lauluun voisi ainakin jotain variaatiota kehitellä, sillä nelosbiisin kohdalla alkaa jo vähän korviin tämä rääkyminen.

Demon neljään biisin on saatu mukavasti vaihtelevuutta kokonaisuuden säilyessä silti hyvin bändin hyppysissä. Näistä lähtökohdista on hyvä lähteä pidemmän julkaisun kimppuun, kunhan vain lauluun saadaan jotain vaihtelua (enkä nyt tarkoita välttämättä Positionin semimelodisempaa osastoa). Hyvän kuuloista mesoamista, toivottavasti seuraavien kymmenen vuoden aikana kuullaan(/kuulen) bändistä enemmän.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Yksi vastaus artikkeliin ”The Enchained – Crossing Highlights”

Kommentointi on suljettu.