Ten For None - Out From the Dark

Ten For None – Out From the Dark

Sumusta kiitää auto, kannen ulkomuoto noudattelee leffajuliste-estetiikkaa ja bändin nimi on Ten For None. ”Out From the Dark” EP on helppo assosioida jo näiden seikkojen perusteella jonkinlaiseksi rockiksi, ja allekirjoittaneen arvaus menee vain hieman metsään.

Ten For Nonen vaihdekeppi on osunut jonnekin metallin harmaalle vyöhykkeelle, jossa on rippeitä myös rockaavammasta materiaalista. Tai sitten tämä on rockia, jossa on metallivaikutteitakin mukana. Kummin päin vain, on ”Out From the Dark” silti hatunnoston arvoinen suoritus. Bändi on ollut kasassa jo 90-luvulta lähtien, ja käsillä oleva ”Out From the Dark” on jo sen ties kuinka mones äänite. Keltanokkavaihe ohitettiin jo satoja kilometrejä sitten, joten jäpikät ainakin tietävät mitä ovat tekemässä.

Ten For Nonesta tulee paikoin hyvin vahvasti mieleen Alice in Chains. Varsinkin vokalisti Markus Saarelan viipyilevä ulosanti aiheuttaa runsaasti mielleyhtymiä Layne Staley -vainaaseen. Demon neljä kappaletta ovat monipuolisia ja tyylitajulla tehtyjä, eikä rutisemista löydy oikeastaan muusta kuin vokalistin pariin otteeseen särähtävästä ja rasittavasta tulkinnasta. Se on tosin vain yksi lokinpaska muuten kiiltävällä konepellillä.