sorkka

Sorkka – Toinen jae

”Sorkka”-nimen kuultuani hätkähdin. Hämmästykseni ei johtunut yhtyeen musiikista, vaan sen nimestä. Kun Sorkan ”Toisen jakeen” sitten laittoi soimaan, aiheutti se toisen hätkähdyksen. Sillä kertaa se johtui ihan puhtaasti musiikillisista ansioista.

Suomeksi biisinsä vääntävä Sorkka on tehnyt tälle kiekolle neljä sangen hyvin päälle vyöryvää melometallirykäystä. Sorkassa kuuluvat hyvin paljon Göteborgin merkityksellisimmät melodeath-bändit, vaikka samojen bändien vaikutus on kuulunut ns. modernissa suomimetallissakin. Sorkassa tosin kuuluu selkeämmin esimerkiksi vanha Dark Tranquillity, mutta arvatenkin eräät verraten suosituiksi nousseet metallibändit ovat olleet Sorkan innoittajina. Laulaja on hakenut ääneensä Rainer Nygårdia Diablosta, vaikka muuten Sorkka vetääkin ronskimmin ja nopeammin kuin tuo muutama vuotta sitten valtakunnan puhutuimpiin metallibändeihin lukeutuva kalajokelaispoppoo.

”Toinen jae” on keskivertometallidemoa tyylikkäämmin ja paremmin tehty, aina soundeja myöten. Sorkan käyttämät elementit ovat hyvässä balanssissa keskenään, ja onnistuvatpa vielä generoimaan hyvin takertuvia biisejäkin. Ehkäpä tästä bändistä kuullaan vielä.