Slivers Of Silence - Empty Sky

Slivers Of Silence – Empty Sky

Enemmän tai vähemmän kollegaani lainatakseni; eteläpohjanmaalainen Slivers Of Silence kehuu saaneensa tällä kolmannelle ”Empty”-demollaan näkyville välkähdyksen todellisesta potentiaalistaan ja musiikillisen linjansa kuntoon.

En ole yhtyeen kahta ensimmäistä demoa kokonaisina kuullut (parit samplet toki koetin maisspeissistä), mutta kyllä tämä bändi on selvästi tunnelmallisemman materiaalin kanssa kuin kotonaan. Taisi bändin linja lukittua melodisemmalle linjalle, ja hyvä niin. Itse asiassa nyt tuntuu melkein siltä kuin puhuttaisiin vallan eri bändistäkin, kun Children of Bodomia ei löydä edes täikammalla. Sillä kitaristinkin työskentely viettää enemmän esimerkiksi Insomniumin suuntaan.

Ehkäpä Slivers of Silence ei vielä(kään) etene suomalaisen metallin kovimpien tekijöiden joukkoon, mutta positiivista kehitystä on kuitenkin kuvausten perusteella tapahtunut. ”Empty Sky” kieltämättä vakuuttaa eikä aiheuta suurempia purnaamisen aiheita. Lievää raakilemaisuutta on havaittavissa ehkä vokaalityöskentelyssä, mutta pienillä linjanvedon tarkennuksilla ja määrätietoisella työskentelyllä yhtye saattaa melodisen metallin piireissä nousta hyvinkin pian kovaksi tekijäksi.