Kuva: Silent Threnody - Dead End

Silent Threnody – Dead End

Pohjois-Suomesta, Oulu/Kemi-aksleilta kotoisin oleva Silent Threnody lähestyy 6 biisin demon lisäksi 3-sivuisella saatekirjeella. Ekassa liuskassa vilahtavat nimet Stratovarius, Nightwish, Sonata Arctica ja HIM kertovat kuitenkin kaiken oleellisen; taidolla toteutettua mutta omaan korvaan kuolettavan tylsää melodista metallia on siis tarjolla.

Yllämainittuun rimpsun jatkoksi voisi varmasti heittää myös Sentencedin, tuskimpa tuo bändi on voinut olla vaikuttamatta yhdenkään pohjoisen pojan metallibändiin. Jotenkin tätä 2-3 kappaletta vielä jaksaisi kuunnella, mutta puoli tuntia samaa menoa alkaa olemaan jo liikaa, varsinkin kuolettavan tylsän 6,5 minuuttisen päätösballadin kohdalla. Mielenkiinto herää aina Sentenced-vaikutteiden noustessa pintaan, sekä Seasons of Solitude -biisin kohdalla, minkä kertsin erottuu muista jopa hivenen iloluontoisena.

Tilutukset bändillä lähtee ihan kivasti niin kitaroilla kuin kiippareillakin, mutta ajoittain hyvin soiva lauluosasto jää vielä kokonaisuutena melko kauas Kotipellon tulkinnoista. Lisäksi se enkkukin välillä vähän takkuilee.

Neljäs demo kertoo paitsi peräänantamattomuudesta ja hyvin yhteen hioutuneesta bändistä, myös siitä, ettei bändissä ole sitä elementtiä, joka saisi levy-yhtiöt sen perässä juoksemaan. Bändin imagoon kuuluu kuulemma myös visuaalisuus lyhytelokuvien ja musiikkivideoiden muodossa, ikävä kyllä bändin imago ei levyltä kuultuna ja paperilla nähtynä vakuuta, että bonareina tulleita videoita innosta katsomaan.