Kuva: Shrapnel Storm - Bullet Trails

Shrapnel Storm – Bullet Trails

Tamperelainen Shrapnel Storm kuulostaa ilahduttavan paljon esikuviltaan rupisine soundeineen ja keskitempoisine death-rykäisyineen. Ei siis mitään trendikästä ”death/thrash” munienhiplausta, vaan miehekkäästi päätä seinään. Vielä kun mukana on myös 90-luvun alun death metal -bändeille tyypilliset crossover-vaikutteet, voidaankin puhua jo vähintään mielenkiintoisesta tapauksesta.

Biisit pysyvät kompakteina kolmeminuuttisina, eikä tylsistymään kolmen biisin aikana ehdi, vaikka sinänsä pätevä lauluosasto pientä turtumista aiheuttaakin. Eloa on yritetty tuoda myös melodioilla, mutta ne hommat bändi voisi kyllä suosiolla jättää trendimetallisteille. Sen sijaan enemmän tulitusta ja ruudinkatkua, jota hyvin edustavat esim. March of the Ancientsin kipakka soolo. No myönnettäköön, on ko. biisissä ihan kivat kitaramelodiatkin lopussa.

Mitään erityisen kekseliästä yhtye ei tarjoa (ellei tuota em. melodiaa oteta lukuun), mutta tuhdimmalla tuotannolla ja räväkimmillä temmonvaihteluilla Shrapnel Storm alkaisi olemaan jo melko lähellä. Vaikka lopputulos saattaa melko lähelle tuota alussa sivuttua death/thrash-trendiä päätyäkin, on bändissä kuitenkin enemmän ”sitä jotain”.