Kuva: Shattered Within - Unique

Shattered Within – Unique

Voi pojat ja työt. Onhan tämä sanottu aiemminkin, mutta mainittakoon vielä kerran, että menee perille: älkää nyt hyvät ihmiset laittako levy-yhtiöille 12 biisin ja lähes tunninmittaista promoäänitettä. Kun todennäköisin aika jonka A&R-vastaava kunkin demon parissa ehtii viettää pyörii siellä 6 minuutin korvilla, olisi varmasti järkevintä tarjota heille suoraan ne pari kirkkainta ja hiotuinta helmeä?

No, ei käy kouvolalaisen Shattered Withinin lahjoja kiistäminen. Kolmesta nuorukaisesta (21-18 vee) koostuva bändi on kyllä saanut kasaan ihan pätevää materiaalia albumillisen, on niitä kokopitkiä julkaistu köykäisimmilläkin eväillä. Yhtyeen omainaissoundin takuunaisena on heleä-ääninen Tuuli Paju, joka on merkitty yhtyeen päävokalistiksi, mutta jää silti liian usein kahden pojan örinöiden yliajamaksi. Toki Tuulin äänessä ei (vielä) musiikin ajoittain kaipaamaa aggressiivisuutta löydy, mutta ei sitä oikeanlaista karheutta myöskään ikinä pääse löytymään, jos naisvokaalit sallitaan vain kevyemmissä kohdissa.

Jos levylle olisi poimittu esim. 3 parasta biisiä – From This Moment to Eternity ja My Summer of Tribulation nyt ainakin – ei kuukauden demo -tittelistä olisi tarvinnut kummoistakaan kamppailua käydä. Nyt alkaa ähky vaivaamaan, sillä ei bändin materiaali vielä Metallican albumimittoja kestä. Kehitys on ollut kuitenkin huimaa, ja jos meininki jatkuu samanalaisena, tullaan bändistä varmasti vielä kuulemaan.