Seven Against - Nothing Remains

Seven Against – Nothing Remains

Machine Head ja Alice In Chains törmäsivät tuonpuoleisessa, kasasivat tukun päteviä mutta jokseenkin mitäänsanomattommia riffejä, jotka Seven Against kävi nappaamassa talteen. Yhtyeen toisella ”Nothing Remains” -äänittellä on paljon hyvää, mutta liian paljon sitä hautautuu turhanpäiväisen paisuttelun alle; jätetään ne mauttomuudet Nickelbackille.

Levyn mieleenpainuvin kipale on False Pretence, jonka kertsi jää päähän helposti kummittelemaan. Aika pitkälti kyseisessä biisissä kiteytyy myös bändin ongelmat; laulusäkeistö on mitäänsanomaton, kappale sisältää liian paljon kaikkea ja se on liian pitkä. Ennenpitkää hyvä kertsikin muuttuu pakkopullaksi, ja muutamasta maukkaasta suupalasta huolimatta jälkimaku on hapan, vaikka eväitä paljon parempaankin makuelämykseen olisi ollut.

Kakkosbiisin jälkeen olin kuulevinani kolme täysin identtistä kappaletta, rauhallisemmalla rämpyttelyllä ja narisevalla laululla alkavaa säkeistöä seuraa minuutin kohdalla särölle ”yllättäen” pärähtävä kertosäe, ja tätä kaavaa toistetaan kyllästymiseen asti. En tosin voi olla varma, alkaa päässä jo surisemaan.