SCW - Black Friday

SCW – Black Friday

Ristiinan historiallisilta asuinsijoilta kumpuaa myös punkin rytkettä, esimerkiksi uuden EP:nsä ”Black Friday” hiljattain julkaisseen SCW:n toimesta. Mutta vaikka Etelä-Savossa ainakin noin maantieteellisesti sijaitaan, henkisesti tämä on kuitenkin lähempänä rempseitä karjalaisia kuin kieroja savolaisia; Anal Thunderia, Rejectedia ja sen sellasia.

”Black Friday” on peruspunkkia, ja hyvä niin. Melodiat kohtaavat räkäisyyden, luoden ainakin itselle niin kovin mieluista möykkää. Laulupuoli hoidetaan ilmeisesti kolmeen pekkaan kaikkien kielisoittajien kesken, ainakin tämä vokalistointiin vaihtelua tuo, vaikka levyn johdonmukaisuus ehkä hiukan kärsiikin. Levyn avaava nimiraita Black Friday on sävellyksenä hyvin tasapainoinen ja mallikas suoritus, mutta oma suosikki on (yllätys) kauhoisa katupunk-anthem Good Old Times. Ihan kuin PTK:n Aape laulaisi mukana? Jos erehdyn henkilöstä, tätä vokalistia voisi kuulla vähän enemmänkin?

Parin vahvan biisin rinnalla on muutama keskinkertaisempi tekele, nämä kun saadaan balanssiin, niin kyllähän tämän kehtaa kokeneempien kotimaisten katupunkkien rinnalle nostaa. PIF:illä levyä muuten mainostettiin ihan oikeana julkaisuna 7 euron kappalehintaan, mutta itselläni on ainakin enemmän demoa muistuttava CDr-versio. Sanokaa nyt sit mihin osastoon tämä kuuluu?