Sammywise – Behind the Sun

Nyt mennään kesäisissä tunnelmissa! Ainakin kannen osalta, sillä Sammywisen toisen promon kansi on karamelliväreineen kuin suoraan Fanta-pullon etiketistä repäisty. Kansi kyllä hieman hämää, sillä tämä bändi soittaa musiikkia, joka on ”melodisen energistä” mutta samalla haikeaa, haurasta ja herkkää poprockia.

Ei tämä ihan sellaista musiikkia ole jolla tehtäisiin ratkiriemukkaita kesähittejä radiosoittoon, sillä sellaiseen Sammywisen poprock on jo liian synkkää. Muina vuodenaikoina tätä voi ehkä jo kuvitellakin tehosoittoon, sillä jos alkaisin nyt väittämään että nämä biisit eivät ole tarttuvia niin valehtelisin. Pehmeä-ääninen laulaja Sam Wise saa tämän paikoin kuulostamaan kesälomalle lähteneeltä Negativelta. Negativeen tätä voisi verratakin ja arvaisin että tämä Negativen faneillekin kelpaa.

Bändi on siistinyt ilmaisuaan edellisestä promostaan. Synia on siirretty hieman enemmän taka-alalle mutta ne ovat silti oleellinen osa bändin sointia. Seesteisempi ja harmonisempi kokonaisuus on saanut enemmän tilaa ja kitarat rouhivat enemmän. Tämähän kuulostaa välillä jo stadionrockilta! Biisinkirjoitustaito tuntuu Sammywiselta löytyvän, mutta tällä promolla soitto tuntuu jotenkin voimattomalta. Ehkä bändi tarvitsisi vieläkin jyhkeämmät soundit, sillä nyt jopa hieman suttuisenkin oloinen äänimaailma tuntuu syövän osan bändin energisyydestä.