Kuva: Rockorkesteri Paha - Kosketus

Rockorkesteri Paha – Kosketus

Ei nimi bändiä pahenna, ellei bändi nimeä. Tämä kuitenkin kuulostaa liian oululaiselta ollakseen totta. Kaupunki, joka on antanut meille jo mm. Tuiran Miliisin ja Brüssel Kaupallisen, on nyt tuonnut kuultavaksemme Rockorkesteri Pahan. Ilmesesti sen verran on kuitenkin joensuulaisverta mukana, että ihan älyttömyyksiin ei mennä, vaan homma on pidemmän päälle jopa mielenkiintoista.

Suomeksi laulettua metallia, josta sattuneista syistä tulee ensimmäisenä mieleen eräs lahtelainen alan pumppu lähinnä muutaman riffin ja blästikompin ansiosta, mutta toki Nicolet ja Mokomat on jälkensä jättäneet sopivissa määrin siten, että Paha kuulostaa kuitenkin loppujen lopuksi aika paljon itseltään. Rockorkesteri-etuliitteeseen oikeuttavat aavistuksen verran muita ”alan” bändejä kevyemmät vokaalit, joita paremmin termin puutteesa kuvailtakoon ”rockahtaviksi”. Toki huutovokaaleita kuin myös puhesuorituksia kuullaan. Yhtä kaikki, laulu toimii hyvin joka sektorilla (vaikken puheosuuksista ihmeemmin piittaakaan), siinä missä biisitkin. Suurin ongelma löytyy kappaleiden pituudesta; ihan niin mielenkiintoista sisältöä ei niihin ole saatu ängettyä, että yli viiden minuutin mitat olisi täysin oikeutettuja. Tiivistystä tällä osa-alueella, ellei sitten haluta lähte post-maailmaan maalailemaan kymmenminuuttisia eepoksia, joka ei ehkä sekään olisi bändin kohdalla ihan liian kaukaa haettua. Lisäksi kappalejärjestys kummastuttaa sikäli, että kevyin/mitäänsanomattomin biisi Kosketus on laitettu ensimmäiseksi. Toki jos se bändin omienkin sanojen mukaan keventynyttä nykylinjaa parhaiten kuvaa, niin menkööt, vaikka itse toivoisi bändin tähän suuntaan kehittyvänkään, sillä parhaimmillaan bändi on mielestäni monipuolisimmassa ja dynaamisimmassa päätösraidassa Ihminen.

Ehkä oululaisilla vielä jotain toivoa on, mutta voisivat ainakin alkaa keksimään bändeilleen parempia nimiä. Varmasti pajaesineistöstä vielä jotain työkaluja löytyy, joiden mukaan bändinsä voisi nimetä. Tuurna? Meisti? Tai miehekkäästi Nahkaesiliina?