Ravage Machinery - The Dystopian Tide

Ravage Machinery – The Dystopian Tide

Rovaniemeläinen Ravage Machinery luottaa aggressiivisen metallin voimaan. Nykytrendin mukaisesti sitä on vaikea heittää mihinkään selkeään karsinaan, otteita löytyy niin melodisesta deathista, thrash-kaahauksesta kuin hardcoremmasta tamppauksestakin. Jopa (death)doomahtavia kohtia on mukana. Ei pidä tämän kuitenkaan antaa turhan sekavaa käsitystä yhtyeen musiikista, sillä loppujen lopuksi ryhmän kolmas nauhoite ”The Dystopian Tide” on varsin eheä tekele.

Thus I Serve avaa levyn vähän nikotellen, rumpukomppi tuntuu lespaavan. Vauhtiin päästyään kappale on kuitenkin varsin veikeä temmonvaihteluineen. Lethal Slavery on vähän maalailevampi kokonaisuus runsaine kitaramelodioineen/sooloineen, mikä albumikokonaisuudessa toisi hyvää vaihtelua, mutta kakkosbiisinä demolla vähän latistaa hyviin vauhtiinpäässyttä tunnelmaa. Collapse to Realiate lähtee rässiriffittelyllä ja blästillä tiukasti liikkeelle, mutta ei käyntiin lähdettyä enää tavoitakaan kliimaksi, vaan jatkaa tasaisella keskitemmolla hamaan loppuun. March of the Consumed on turhan pitkäksi venytety keskitemporymistely.

Pidän yhtyeen aggressiivisesta ja varsin suoraviivaisesta lähetystymisestä moderniin metalliin, tarvittavia nyansseja unohtamatta. Kokonaisuus jää kuitenkin vielä vähän tasapaksuksi, ehkä pieni tiivistäminen – neljän kappaleen EP:llä on mittaa yli 20 minuuttia – vetoaisi ainakin suoraviivaisemman metallin ystäviin.