Rajatapaus - Mieleni murtakaa / Räjäytyskuva

Rajatapaus – Mieleni murtakaa / Räjäytyskuva

Kun sitä jo luulee, että kaikki mahdolliset suomenkielistä metallia soittaville yhtyeille sopivat bändinnimet on jo käytetty, asteleekin ovesta vielä rajatapaus vastaan. Jo vuodesta 2007 muodossa sun toisessa vaikuttanut kokkolalainen Rajatapaus ei ole tätä kahden biisin singleä lukuun ottamatta julkaissutkaan aiemmin mitään, joten kyseessä on tälläkin palstalla täysin vieras nimi.

Viisihenkinen Rajatapaus soittaa – ellei se jo tässä arviotekstissä aiemmin tullut esille – suomenkielistä metallimusiikkia. Yhtyeen nimestä voi arvella sen soittavan metallia, joka on lähempänä rockia, mutta yhtyeen alana onkin enemmänkin thrashimman soundin suosiminen. Melodisesta death metallista voi hakea muitakin viitteitä kuin vain tukevan soundin suhteen. Keskitempoisessa mättämisessä on soittotaito kohdillaan, karua huutoa, mutta myös puhtaampaa, monipuolisesti sovellettua laulua.

Kaikkinensa ”Mieleni murtakaa / Räjäytyskuva” on hyvin tehty single, joka ei kuitenkaan varsinaisesti erotu arviopinosta. Rajatapaus on käytännössä kaikkea sitä, mitä kymmenet muutkin samassa tilanteessa olevat bändit ovat, vaikka Rajatapaus osaa toisinaan kyllä kuulostaa omanlaiseltaankin loputtomassa suomimetallisuossa.