Kuva: Psychema - About Face

Psychema – About Face

Tunnelmametalli on lajityyppi, josta minulla ei ole minkään näköistä tietoa eikä taitoa. Onko tämä nyt jotain HIM-osastoa vai Suburban Tribe -meininkiä? Jos parin vuoden ikäistä Psychemaa on uskominen, niin totuus löytyy jostain edellä mainittujen leikkauspisteestä. On tummaa maalailua kuiskauksineen ja perinteisempää kovistelua huutoineen. ”About Face” täyttää myös progressiivisen metallin tuntomerkit, mutta tarkoituksen hakuista näpräilyä ei onneksi viimeistä viisua lukuunottamatta kuulla.

Soundipolitiikka on ehkä hippusen verran turhan kaikuinen, ja sopisikin paremmin jonkin goottiryhmän demolle, mutta tuskinpa lappeenrantalaisnelikko on soittotaitoaan tahtonut sen alle piilotella, sillä instrumentit tuntuvat pysyvän miekkosten käsissä oikein päin. Myös Tomi Kallavan (Chaos Creation) monipuolinen äänityöskentely on parempaa kuin demotasolla yleensä. Biisimateriaali on kuitenkin se, mikä tiputtaa Psycheman tämän kuun kärkisijoilta.

Ei hittiä eikä hutia, vaan kolme kappaletta (+ intro) keskinkertaista melometallia. Psycheman olisi nyt aika valjastettava ääripäät käyttöönsä ja unohtaa turha muniin puhaltelu. Plussaa rohkeudesta paljastaa menneisyys hääbändinä sekä promokuvista, joista osa on otettu Lahessa.

www.myspace.com/psychemaband