Kuva: Oddland - Away from the Watching Eye

Oddland – Away from the Watching Eye

Turkulainen Oddland vääntää alternative/proge-metalliaan siinä määrin vakuuttavasti, ettei tämä varsin luotaantyötävä genremäärittelykään kuulosta enää lainkaan niin pahalta; ehkä sitä progeakin voisi vielä joskus diggailla!

Kuten tällaisessa vähän monisäkeisemmässä metallissa on tapana, ei Oddlandkaan herkuttele selvillä hiteillä, vaan ne huippuhetket on kaivettava jostain sieltä biisien syövereistä. Toki on välillä päivästä kiinni, jaksaako tuota työtä tehdä, mutta sujuvilla sävellyksillä, tiukalla soitolla ja hyvällä laululla bändi on tehnyt tehtävän kuulijalle suhteellisen helpoksi. Toki tässä Opethit ja esim. Coheed & Cambriat jossain määrin kuuluu, mutta miksikään haalistuneeksi xerox-kopioksi tätä ei voi haukkua, sen verran on omaakin ilmettä saatu mukaan.

Ehdottomasti erikoismaininnan arvoinen suoritus, Kuukauden demo -tittelistäkin bändi erottaa vain oikeastaan oma musiikkimakuni, johon tämä ei aivan täysillä iske, vaikka päätösraita In Endless Endeavour jo lähelle pääseekin. Vaikka se kovin Opeth-buumi lieneekin jo laantunut, olen kyllä ihmeissäni, jos tällaiselle bändille ei pikapuolin löydy ottajaa.