Kuva: novembersoundsbetter – Time for the Leaves to Drop Dead

novembersoundsbetter – Time for the Leaves to Drop Dead

Heti alkuunsa on todettava, että Emo-bändin nimi -oppikirjaa on ilmeisesti lueskeltu, kun bändin nimeä on keksitty. Eipä siinä, että Novembersoundsbetter -nimi niinkään älyttömän ärsyttävä olisi, mutta poikien demokin edustaa samaa tyyliä. Time For The Leaves To Drop Dead on tämän Kauhavalta asti vaikuttavan emo/rock-pumpun tuoreen demon nimi. Aikaisemmin nimellä Noisebox soitellut NSB on musiikillisesti jostain Glassjawen, Thursdayn ja lukemattomien vastaavien orkestereiden väliltä. Helpommin sanottuna, emotionaalista rockmusiikkia, kuten aiemmin mainitsin.
Demon ykkösbiisi When A Good Beginning Alters Into Nothing on varsin menevä screamo-biisi, kaikilla tavoilla. Vaikka ensimmäinen kappale antaa rankemman kuvan yhtyeestä, valaisevat loput neljä kappaletta sitä tunteellisempaa puolta. Kaikinpuolin fiilislatautunutta tunnelmointia tarjoava It Would Be Better ja Time To Look At The Stars Again ovat molemmat kuitenkin tylsiä kappaleita, eikä liika itkustelu varmasti jaksa ketään liian pitkää putkeen kiinnostaa.
Kun bändiltä löytyy hyvä laulaja ja soitantopuoli on hallussa, on tässä tapauksessa syytä painostaa monipuolisempaan biisimatskuun. Toivon NSB:n kehittävän kappaleitaan enemmän demon ekan biisin suuntaan, sillä se on oikeasti varsin toimiva. Tulevaisuus näyttää tämänkin yksikön kohdalla, mitä tulema pitää. Levy on laimea paketti oikukasta emoa, jota säväyttää yksi räväkkä ja toimiva screamobiisi.