napalmipillu

Napalmipillu – Ülä-Savo Über alles

Myönnettäköön, että minulla on ajoittaisia vaikeuksia ottaa vakavasti sellaisia bändejä, joilla on ns. ”hauska nimi” ja sukupuolielimet vilahtelevat niin nimissä, sanoituksissa kuin kansitaiteissakin. Tätä tekee savolainen Napalmipillukin, joka ei kyllä ole ensimmäistä kertaa sikana lautasella. Yhtyeellä on jo useampikin pienjulkaisu takana, tosin yhtyeen levytystahti näyttäisi hidastuneen.

Punk on useimmiten hyvinkin suorasukaista, ja sitä se totisesti Napalmipillunkin tulkitsemana on. Yhtyeen soitanta on enemmän tai vähemmän velkaa 80-luvun töristelijöille, ja räkää löytyy kuin siasta tuskanhikeä joulun alla. Napalmipillun ulosanti on sopivan räävitöntä, että Shitter Limited pyörii alvariinsa mielessä, vaikka Napalmipillu on nimestään huolimatta poliittisesti korrektimpi. Muutenhan Napalmipillu on kuin Shitter Limited, Vicious Wankersien semilegendaarinen ”Anarkiaa vittu!” -huuto ja 80-luvun alun suomihardcore iskettynä samaan läjään. Tämä käy ilmi myös sanoituksissa, jotka keskittyvät erinäisiin epäkohtiin ja Iisalmeen, jossa on natseja eikä siellä muutenkaan kivaa ole.

Kokonaisuutena kymmenbiisinen ”Ülä-Savo Über alles” on ”ihan jees”-tasoinen, mutta ei oikeastaan sitä järisyttävämpi vaikka jalka kiitettävään tahtiin tahtia tamppaakin. Jos ei nyt ihan huonompaakin, niin vähemmän mieleenpainuvaakin hardcorea tehdään Suomessa koko ajan, oli bändin nimi banaali tai ei. Ihan hauska levy.