My Grimace – Paint the Sky

My Grimace – Paint the Sky

Jyväskylä, tuo Suomen uusi metallipääkaupunki (vapise, Oulu!) tuottaa niin paljon metallia takovia ryhmiä, että hyvä jos touhuista pysyy edes kohtalaisesta kartalla. Tämä My Grimace -niminen orkesteri täyttää jo neljä vuotta, ja ahkerasti se on ainakin ryhtynyt toista epeliään vääntämään kun ensidemo ”Fear Gives Hope” oli arvioitavana tällä samalla palstalla vasta viime keväänä.

”Paint the Sky” -uutukaisella yritetään uudestaan. My Grimace soittaa yhä melodista metalcorea/deathmetallia. Lienee sanomattakin selvää, että tatsi on moderni. Aviisimme päätoimittaja antoi viime kerralla karkeaa palautetta vokalistista. Nyt bändissä on tiettävästi uusi ukko, joka hoitaa hommansa kyllä ihan kohtalaisen hyvin, vaikkakaan ei järin persoonallisesti. My Grimacen purtilossa olleita reikiä on muutenkin paikattu, jolloin ”Paint the Skyta” voisi luonnehtia edeltäjäänsä onnistuneemmaksi ja dynaamisemmaksi teokseksi.

My Grimace jyrää ihan kiitettävällä tarmolla, ja onhan sitä huomattavasti paskempaa materiaalia kuultu ihan levy-yhtiöidenkin julkaisemana. Kuitenkin sitä jää edelleen miettimään, josko My Grimacesta olisi jyräävämmän ja kenties vieläkin tarttuvamman roiskinnan tekijäksi? My Grimace ei tunnu nimittäin toimivan vieläkään täysillä.