My Grimace - Behind the Scene

My Grimace – Behind the Scene

My Grimace ei näemmä ylimääräisiä taukoja jaksa jäädä pitämään. Tuskinpa oli edellisistä seikkailuista selvitty, kun uudet metkut olivat jo jyväskyläläisillä mielessä. ”Paint the Sky” -EP oli täällä arvioitavana vasta vajaa vuosi sitten, ja vain joitakin kuukausia peräjälkeen oli ”Behind the Scene” -rieska ulkona.

”Paint the Sky” kuulosti jo maukkaalta, ainakin niin kauan kuin levy oli soittimessa pyörimässä. Sen jälkeen se ei ehkä kuulostanutkaan niin tehokkaalta, mutta ”Behind the Scene” jättää syvemmät muistiarvet jo heti kättelyssä, ja ensimmäinen reaktioni olikin ”Oho!”. Johtunee ehkä lisääntyneistä Göteborg-viittauksista tai pelkästään tukevoituneista soundeista, mutta My Grimace on tehnyt biisinkirjoitukselleenkin jotain. Näkemys on tarkentunut. Mättämisen vastapainoksi isketään myös hieman rauhallisempaakin vaihdetta silmään, jolloin My Grimace saa kipeästi (pun intended) kaipaamaansa vaihtelua ympättyä äänitteelleen.

Edellisessä arviossa esittämääni, My Grimacen jyräävyyttä ja tarttuvuutta koskettavaan kysymykseeni vastatakseni; kyllä, My Grimacesta on murjomaan tehokkaammin. Nyt pyöritään jo täysillä, muttei kuitenkaan ylikierroksilla. Tällä menolla My Grimace voi hyvinkin tanssia puukkohippaa metallitähtien kanssa.