Modern Day Citizen - Dive

Modern Day Citizen – Dive

Jos puhutaan Radio Rock -rockista, on siitä Modern Day Citizen mitä mainioin esimerkki. Demopalstalla annamme kuitenkin musiikkityyliä enemmän arvoa osaamiselle, ja sitä turkulaisviisikolta löytyy. Kakkosdemo ”Dive” soi kirkkaana, paitsi soundillisesti, myös idean tasolla.

Modern Day Citizenin valinta on nykyaikainen raskasrock, jonka kommervenkit se hienosti taitaa. Ja totta puhuakseni, kyllä radiosta paljon paskempaakin kamaa suolletaan (vrt. Von Herzen Brothers esimerkiksi), joten ei tämä edes subjektiivisten lasien läpi tarkasteltuna mihinkään inhokkilaariin joudu. Teethmarks on vakuuttava avausraita, mutta kultasuoneen isketään vasta turhan grungahtavan Diven jälkeen; Sparxxx kostuttaa HIM-fanin silmäkulmat (ja pikkarit) siinä missä karskimmatkin rockarijäbät. Vaikka liian lälly onkin makuuni, niin onhan tuossa melkoiset hitin ainekset.

Erittäin dynaaminen julkaisu, joka on demotasolle lähes nappisuoritus. Radioaaltoja ja festarilavoja valloittamaan lähtiessä kannattaa vielä ruuvata melodiaherkkyyttää hitusen tiukemmalle, sekä keskittyä pieniin yksityiskohtiin, niin tällaiset nirppanokkaiset toimittajatkin jaksavat arvostaa.