madred_voice

Madred – Voice for the Noise

On aina mukava huomata, että uudet, nuoret metallibändit yrittävät imitoida muitakin bändejä kuin Stam1naa tai Mokomaa, kun puhutaan thrash metallista. Lappeenrannan tuorein (?) rässipartio Madred koostuu alle parikymppisistä jannuista, joilla on 80-luvun henkeen vannova pikametalli verissä.

Lapsenkasvoiset liimaletit paiskovat rässiään asiaankuuluvalla antaumuksella. ”Voice for the Noise” -nimisen demon lähes kaikissa biiseissä soundit ovat todella tuhnuiset, vaikka ne ovat eri sessioissa äänitettyjä. Niistä tulee liiankin hyvin mieleen jotkin 80- ja 90-lukujen rässilevyjen mutaiset soundit, mutta eipä tyyppejä voida juuri syyttää soundinsa pilaamista liiallisella kliinisyydellä. Se jää sitten arvailujen varaan, onko tähän päädytty käytännön pakosta vaiko tarkoituksellisesti. Joka tapauksessa ”Voice for the Noise” menisi täydestä, jos sitä tyrkytettäisiin aitona 80-luvun tuotoksena.

Soundit ehkä ovat mitä ovat, mutta soittimet pysyvät hemmoilla käsissä ja varsinkin riffeissä on tehoa. Itse asiassa näin Kreatoria ja Testamenttia nuorempana enemmänkin kuunnelleena arvostan yhtyeen kykyä soittaa teknisesti pätevästi vanhojen esikuviensa veroisesti, mutta pitää kappaleet silti yksinkertaisina rässihyökkäyksinä. Laadullisista heittelyistä ei ole lopulta ylitsepääsemätöntä haittaa, mutta jos Madred olisi saanut biisit äänitettyä samalla kertaa ja tiputettua pari ohjelmanumeroa pois, niin käsissä olisi jo todella kova EP. Nyt se on vain kova.