Krtek - Escape Artist

Krtek – Escape Artist

Krtek on kaikkien vanhempien rakastama ja lapsilleen väkisin tuputtama Zdeněk Milerin myyrä-hahmo. Se on myös raumalainen sekovenkoilu-bändi, jonka neljän kappaleen kakkosjulkaisu ”Escape Artist” tarjoaa enemmän ihmetystä kuin suoria vastauksia. Mitä bändi haluaa musiikillaan sanoa? Onko se punkkia? Indietä? Onko sillä väliä?

Harmiksi ”Escape Artistin” tuotanto ei tee oikeutta itse musiikille, sillä turhan pintaan jäänyt, vähän ponneton puolihuuto/puhdas/eioikeinmikään-laulu peittää liiaksi alleen välillä melko mukavasti punouttuja kitarointeja. Kitaratuplaukset eivät myöskään olisi pahitteeksi (vaikkei bändissä olisikaan kuin yksi kitaristi), sillä välillä tuntuu äänivalli jäävän kovin heikoksi. Lauluun toivoisi lisäksi selkeämpää linjanvetoa joko kokonaan puhtaan tai selvästi ronskimman tulkinnan suuntaan. Reanimatorissa, joka sävellyksellisesti on levyn paras kipale, tuo jälkimmäinen vaihtoehto ei ainakaan tunnu toimivan. Näin ”progeen” lähestymistapaan kaipaisi todella päräyttävää tulkitsijaa, á la Cedric Bixler-Zavala (vaatimattomasti).

Periaatteessa tästä saattiais tulla vähän Disco Ensemble mieleen, mutta ei tämä ole sinne päinkään. DWNSTRS? Vaikea ottaa kantaa, kun en ole uusimpiin levytyksiin tutustunut, mutta ehkä tämä kuvailu antaa osviittaa, minkätyylisen musiikin ystävien kannattaa bändiin tutustua. Persoonallinen soundi, jossa on ideaa ja kehitysmahdollisuuksia, mutta kyllä tämä vielä hiomista kaipaa.