kolonna_matkalla

Kolonna – Matkalla jossain

Aika kuluu nopeasti. Ei siitä mielestäni nyt kovin pitkää aikaa ole, kun kirjekuoresta paljastui Kolonnan demo ”Pimeä talo” ja nyt on tiskillä jo uutta, ”Matkalla jossain” -nimen saanutta räiskälettä. Yllätysmomentti jää nyt hyödyntämättä, kun tiesin jo mitä Kolonnalta voi odottaa.

”Matkalla jossain” on periaatteessa sitä samaa Kolonnaa kuin mitä viime vuoden ”Pimeä talokin”, mutta kehityksen askelia on kuitenkin uskallettu ottaa. Askeleet eivät ehkä ole kovin pitkiä, mutta ne ovat sitäkin varmemmin otettuja. Kappaleita on tälläkin kertaa mukana vain kolme. Viime demon kohdalla pidin demon lyhyttä kestoa jonkinlaisena harmina, mutta Kolonna ei ainakaan jää paikalleen jurnuttamaan ja toistamaan itseään liikaa. Kolonnasta vaikuttaa muuttuneen myös hieman raskaampi, massiivisempi ja alavireisempi.

Heikoin lenkki on edelleen laulupuoli, vaikka edellisellä ”Pimeällä talolla” Juha-Pekka Vanhatalon tulkinta oli tätäkin monotonisempaa. Lyriikkapuoli ei sekään oikeastaan uusia ovia avaa, mitä nyt Vuosisata-kappaleen ”ei juhlaparaatia eikä kaunista säätä” jäi kyllä yksittäisenä rimpsuna mieleen.