Kuva: Kiti & The Knight Riders - S/t

Kiti & The Knight Riders – S/t

Harvemmin sitä pöydältään löytää demoja, joiden kannet ovat koreita kuin karamellikaupan hylly. Kiti & The Knight Riders saa kunnian olla värikkäimmät kannet tehnyt demobändi, laskettakoon se jo jonkinlaiseksi saavutukseksi.

Kiti & The Knight Riders on selkeästi johtohahmonsa Kitin bändi ritariässien jäädessä taka-alalle. Kiti mainitsee vaikuttimikseen mm. Blondien ja Joy Divisionin, joista jälkimmäinen paistaa vaikutteena räikeimmin Kitin laulussa. Tämän Ian Curtis –tapailu tosin kuulostaa kaikelta muulta kuin hyvältä, ja suosittelisin paremman laulajan värväämistä tai laulutyylin vaihtamista, tämä huhuilu kun ei millään tunnu istuvan Kitin suuhun. Muutkaan osa-alueet eivät saa sukkia pyörimään jaloissani. Soittosuoritukset kuulostavat löysiltä ja vaikuttavakin lähinnä vaivaannuttavilta nerouden sijaan, mikä esimerkiksi viehätti Sonic Youthin tapauksessa. Aivan kuin demolla konkretisoituisi taustabändissä soittamisen ankeus. Ohut tuotanto jättää rytmisektion liian taustalle, vaikka esimerkiksi basisti tuntuisi olevan ihan osaava kaveri.

Kitillä on ainakin näkemystä, ja itse sävellyksissä on potentiaalia. Toteutus vaan jättää toivomisen varaa, ja ehdotankin ensinnäkin bändisoiton treenaamista yhtenäisemmäksi. Loppua kohden demo kuulosti ihan kehityskelpoiselta, mutta pahimmillaan demo kuulosti täydeltä raakileelta.