Killjoy Corporation - Royal Flush Draw

Killjoy Corporation – Royal Flush Draw

Killjoy Corporation tuntuisi nimensä puolesta viittaavaan vuosituhannen alun Tampereelle ja vaihtoehto/nu-metallin kulta-aikaan. Vaikka Mansesterissa liikutaankin, kyllä Killjoy Corporation kuitenkin ihan tässä päivässä elää, ja silloinhan homman nimi on melodinen death/thrash.

Itsetarkoituksellisen hauskassa (no, luin sen kuitenkin, mitä ei voi 86% tapauksista puhua) saatekirjeessä kehutaan toisaalla bändin basistin olevan ryhmän ainoa soittotaitoinen jäsen, toisaalla demon pohjat äänitetyn livenä 3-6 otolla. Ei mätsää, varsinkaan kun soitto ei ainakaan pintapuolisesti kuultuna mitään tolkutonta räpellystä tuntuisi olevan. Orgaaninen soundimaailma takaa myös bändille pienoisen etulöyntiaseman suurempaan digi-massaan verrattuna. Vaikka biiseissä on melko modernia tatsia, tuo soundimaailma sopivasta old school -henkeä mukaan.

Yhteensoitto on siis hyvin hallussa, ja biiseihinkin tuntuisi se punainen lanka löytyneen ainakin siinä määrin, että jo toisella kuuntelukerralla kappaleet erottaa toisistaan (ei ihan joka päiväistä demorintamalla). Iskevyyttä tarvittaisiin vielä piirun verran lisää, mutten hetkeäkään epäile, etteikö se lisävuosien ja -keikkojen myötä onnistuisi.