Jackhammer - Violent Shit 2011

Jackhammer – Violent Shit 2011

Kaikessa yksinkertaisuudessaan käsillä oleva lätty on nimetty ”Violent Shit 2011”:ksi. Aika rohkea väite, mutta siinä nämä juipit ovat kuitenkin täysin oikeassa. Juipit, jotka eivät ole lähteneet nimeämään bändiäkään sen monimutkaisemmin.

Ydinfysiikkaa ei kyllä edusta Jackhammerin musiikkikaan, mutta sillä on ajoittaisia taipumuksia iskeä kuin atomipommi. Varsinkin ”Wolverine Blues” -aikakauden Entombed kuuluu riffittelyissä ja groovaavassa murjonnassa, eikä laulaja Napalm Breathin ulosantikaan nyt kauheasti eroa Lars-Göranin ärjymisestä. Jackhammer vie kuitenkin death’n’rollia lähemmäksi rollia, ja oman tulkintani mukaisesti Jackhammer vetelee enemmänkin death metal -vaikutteista rockia kuin rock-vaikutteista death metallia.

Jos Jackhammeria lähdettäisiin vertaamaan yksinomaan Entombediin – mikä on kyllä Jackhammeria kohtaan väärin – ovat erot melko selvät; toistaiseksi Jackhammerilta puuttuu kyky toistaa sama voima, mikä itseeni Entombedissa vetosi. Groove on kyllä jo tasolla ”hillitön” ja jo biisit Ground Zero ja 775 näyttävät Jackhammerin olevan kykenevä täysillä murjovaankin möyhimiseen, muttei vielä toivotussa laajuudessa. Merkit ovat kyllä hyvät, ja livenä Jackhammer voi hyvinkin jättää erittäin vahvat jäljet psyykkeeseen, joista pitäisi sitten seuraavan aamun aikana selviytyä.