hwdu

Human Waste Disposal Unit – Bullshit Generator

Vesantolainen Human Waste Disposal Unit julkaisi ensimmäisen täyspitkän albuminsa omin voimin, eikä ”Bullshit Generator” päästä ketään helpolla: ei ainakaan soittajia, kuulijoista nyt puhumattakaan.

HWDU on päättänyt jättää lokeroimatta itseään mihinkään genreen, vaikka siihen on netissäkin liitetty termi ”punkhuggah”. Omaan nokkaani tämä haiskahtaa kuitenkin eniten progressiiviselta ja modernilta death metallilta, jonka pohja on lähempänä Lamb of Godia, Meshuggahia ja Deathia kuin Florida- tai Tukholma-jyriä. HWDU:n soitantaan kuuluu murinaa, kiemuraisia koukkuja sekä rapsakasti ruopivia riffejä.

”Bullshit Generatorilla” on kyllä mieleenpainuvia ja koukuttavia kohtia, mutta ei kuitenkaan ihan niin paljoa kuin lähes tunnin mittaiselta rykäykseltä sopisi toivoa. Plätyn pituus kääntyy itseään vastaan, ja pitemmän päälle tämän tuuttauksen kuuntelu käy jo työstä. Toki nimikappaleen ja Deviatedin kaltaisissa äreissä biiseissä on napakkuutta, mutta bändin ideapussin pohja tiputtaa kehityskelpoisia ideoita runsaasti matkan varrelle. Näillä eväillä ei ihan päästä sinne lopulliseen päämäärään: täysipainoiseen albumikokonaisuuteen, joka ei jätä kenellekään epäselväksi kuka on pomo. Tällä haavaa tuntuu siltä, että HWDU:sta olisi soittamaan mieleenpainuvampaakin matskua.