Horizon Dead - Stories of Real Grief and Agony

Horizon Dead – Stories of Real Grief and Agony

”Stories of Real Grief and Agony” kuulostaa juuri siltä, miltä yhden miehen metalliorkesterin odottaakin kuulostavan. Yleisosaaminen pitää olla korkealla tasolla näin kunnianhimoiseen projektiin lähdettäessä, mutta kokonaisuus jää melko keskinkertaiseksi. Laulu on persoonatonta, biisit poukkoilevat ja soundit kumisevat.

Arkielämän vastoinkäymisistä musiikkiinsa ammentava herra Haccarainen, joka siis Horizon Deadin takaa löytyy, on kasannut debyytilleen neljä raitaa. Kaksi ensimmäistä kappaletta paahdetaan ”vauhdikkaammin” (lue: keskitempoista jyystämistä), kun toinen puolikas etenee raskassoutuisemmin, ihan kirjaimellisesti. En ole doomin suuri ystävä saatika suurkuluttaja, mutta uskoakseni Funeral Doom on jopa doom-mittapuun mukaan harvinaisen tylsä kappale. Ehkä kannattaisi pysytellä kahden ensimmäisen kappaleen tunnelmissa ja maustaa niitä Syksyn Lehdet -boonuksen meiningillä.

Lähtökohdat huomioon ottaen ”Stories of Real Grief and Agony” on kuitenkin varsin mukiinmenevä suoritus. Tunne ja asennehan tästä ennenkaikkea huokuu, eikä ilman niitä musiikki olisi mitään, ei vaikka sävellykset ja soundit olisivat viimeisen päälle.