Heartjet - Goodbye, Stan

Heartjet – Goodbye, Stan

Heartjetin ”Goodbye, Stan” EP ei ottanut toimiakseen tietokoneen cd-asemassa, mutta onneksemme apuun tuli Bandcamp-sivusto, jonka syövereistä tämäkin EP löytyy kokonaisuudessaan. Suosittelen em. palvelua kaikille MySpaceen tympääntyneille!

Asiaan: Duo-pohjalta toimivan Heartjetin ydin on vahvasti powerpopissa, jota on maustettu 60-70-lukujen orgaanisella soundilla. Itse lisäisin bändin mainostamaan listaan tietyllä varauksella myös 90-luvun brittipopin. Mitään kitara/basso-himmailua ei duolta ole kuitenkaan odotettavissa, vaan kyllä repertuaarista löytyy kaikki pakolliset soittimet kunnon ulosannin takaamiseksi, koskettimiakaan unohtamatta. Keikkojan ei tällaisella kokoonpanolla varmaan hirveästi tehdä, mistä syystä bändi on toistaiseksi keskittynytkin materiaalin työstämiseen; debyytin valmistuminen on saatteen mukaan jo hyvässä vauhdissa (ja tällä arvosteluvauhdilla jo varmaan valmis ja julkaistukin?).

Kovinkaan montaa powerpop-bändiä en ihan äkkiseltään nykypäivän musascenestä saa päähäni, sikäli Heartjet on erittäin tervetullut uutuus. Uutuudenviehätyksen jälkeen pitää toki löytyä musiikista vähän muutakin substanssia, mutta kaverusten onneksi sävellykset kuitenkin toimivat mainiosti, myös lauluja (kitaran ja rumpujen ohella) hoitavan Tuomas Strandmanin tulkinta on erittäin mukavalla tasolla. Sävellyksistä löytyy pehmeän kotikutoisuuden lisäksi myös paljon dynamiikkaa, ainoa puute on oikeastaan todellisten hittikertosäkeiden puute, vaikka First Day erittäin läheltä liippaakin. Vaikka tällainen musiikki ei välttämättä helposti omaksuttavia ratkaisuja kaipaakaan, suuren yleisön mielenkiintoa (ja levy-yhtiöitä) saattaisi pari iskumelodiaa herätellä ihan eri tavalla.