Kuva: Grotesque Gallery – Kirkidia

Grotesque Gallery – Kirkidia

Pääkaupunkisseutu-Lappeenranta -akselille sijoittuva Grotesque Gallery venyttää perinteisen bändin ajatusta siinä määrin, että mainostaa musiikkinsa ohella yhtä tärkeäksi videoiden, dokumenttien ja ”viihteellisten pätkien” julkaisun. Musiikki liikkuu Turmion Kätilöiden ja Ruoskan viitoittamaa industrial metal -polkuja, joten kyllähän videot tähän muutenkin varsin visuaaliseen genreen sopivat kuin nyrkki päähän.

Demon neljä biisiä ovat suhteellisen demomaisia, joskin kakkosraita Ehkä sietäisin kuolla jää häiritsevän vahvasti päähän soimaan. Sävellysten, istrumenttien ja laulun (mukana örisevää naikkosta lukuunottamatta) kasaantuminen yhden miehen harteille ei voi olla näkymättä, vaikka selvänä plussana tässä on toki materiaalin yhdenmukaisuus. Biiseistä puolet lauletaan suomeksi, ja toinen puoli (ilmeisesti) englanniksi, öristen kirkuen ja huutolaulaen. Kappaleissa on jotaikin hyviä koukkuja, mutta varsinkin lauluosasto vaatisi jämäkkyyttä.

Video-osasto ei kyllä sytytä alkuunkaan sotilasuniformuineen ja braatwurstin metsästyksineen. Ihan kivoja kotivideoita, mutta näkisinkin että kaksikosta musiikkivastaavalla on paremmat eväät saada jotain mielenkiintoista aikaiseksi.