Kuva: Forwardman - Ring Up the Curtain

Forwardman – Ring Up the Curtain

Muistuupa mieleeni noin vuoden vanha tapaus, kun Lontoossa bändin perustanut suomalainen sisaruspari tuli esittelemään tusinaindietään Suomeen, ja koko kotimainen musiikkimedia oli polvillaan. Bändin nimeä en tietenkään muista enkä jaksa selvittää, oleellisempaa on se, ettei Lontoon ilmasto yksinään tee autuaaksi.

Saku Viittalan kasaama Forwardman kuulostaa brittiläisestä taustabändistään huolimatta supisuomalaiselta. Eikä tämä tarkoita pelkästään pahaa, sillä onhan meilläkin tältä saralta perinteitä jo alun tositakymmentä vuotta. Vahvasti esillä olevat urut, ajoittaiset torvisovitukset sekä härmäläisittäin lausuttu englanti tuovat mielleyhtymiä Poverty Stinksiin siinä missä Damn Seagullsinkiin.

Levy on on hyvin minimalistinen ja hyvällä tapaa kotikutoisen kuuloinen. Heikon avausbiisin jälkeen se on myös helposti lähestyttävä, vaikka Sakun ääni vaatiikin melkolailla totettelua. London Loves Youn orastava hittipotentiaali jää 10 biisin kokonaisuudessa kuitenkin hieman orvoksi. Toivotaan että sitä brittisärmää saadaan paikallisissa publich houseissa rouhittua vielä enemmän esiin.