Kuva: Forced Kill - Speeding Death Velocity

Forced Kill – Speeding Death Velocity

Jyväskyläläinen Forced Kill tulee ja tappaa. Yhtye tarjoilee ensimmäisellä demollaan vahvasti 80-luvun hengessä vedettyä thrash metallia.

”Speeding Death Velocity” on heittämällä 2000-luvun parhaimmistoa omassa genressään. Onkin vaikea kuvitella, että kyseinen demo on näinkin tuore. Vaikutteita kuulee Dark Angelista, vanhemman Sepulturan kautta Sacrificeen. Yhtyeen jäsenet ovat myös tuttuja Pyrotoxic ja Speedtrap bändeistä.

Kappaleet tahkotaan läpi melkoisella vauhdilla, kunnon moshpartteja unohtamatta. Riffit näyttelevät ehdottomasti suurinta osaa yhtyeen ulosannissa. Riffiä tulee riffin perään, ettei naapurin mummolla ole toivoakaan pysyä vauhdissa mukana. Laulaja Esan vauhdikas keuhkoaminen on myös huippuluokkaa. Hätäisen kuuloinen vaahtoaminen sopii Forced Killin esittämään thrash metalliin kuin nyrkki perseeseen. Neljän kappaleen demolta ei siis vauhtia ja meininkiä puutu yhtään.

Nostankin Forced Killin ylivoimaisesti kovimmaksi kotimaiseksi demobändiksi ja Speeding Death Velocityn sen myötä kovimmaksi kotimaiseksi demoksi, mitä eteen on koskaan tullut. En usko, että menee kovinkaan kauan, kun joku alan levy-yhtiö kiinnittää bändin riveihinsä. Keikkoja odotellessa. Thrash till death!