Famine Year - Demo MMXI

Famine Year – Demo MMXI

Nyt kyllä pärähtää heikompihermoisilta lusikallinen pöksyyn, sellaisella vimmalla pistää helsinkiläinen Famine Year menemään grind/hardcore-humppaansa uudella demollaan. Bändin musiikkia ei ole aiemmin tullut vastaan, vaikka nimeen on useissa keikkailmoituksissa törmännytkin, mutta ainakin tämä uutukainen on melko vakuuttavaa tavaraa. Hauskaa on myös kahden laulukielen käyttö, kaksi biisiä suomeksi ja kaksi biisiä plus NoFX-koveri Freedumb (jossa ei kyllä ollut muuta tuttua kuin nimi) enkuksi.

Levyn avaa viisikon vahvin raita Jossain kulkee raja, jota seuraa melkein yhtä tykki Sinivalkea valhe. Laulu on erittäin raaka, tuoden välillä mieleen, varsinkin enkunkielisissä kappaleissa, Raised Fistin Allen kovimpina ylärekisterivuosinaan. Eivät kaksi englanninkielistäkään kappaletta ole ollenkaan pöllömpiä tai häviä vimmaisuudessa tippaakaan, mutta itse pidän kyllä selvästi enemmän suomenkielisestä materiaalista. Kappaleissa on heti huomattavasti enemmän hyökkäävyttä, ja jäähän ne biisit paremmin päähänkin, kuin (jotenkuten) ymmärtää mitä niissä huudetaan.

Viiteen biisin ei tuhlata kuin hiukan yli kahdeksan minuuttia, mutta tuossakin ajassa bändi puristaa mehut tehokkaammin kuin monituntinen rock-ooppera. Mikäli olen oikein ymmärtänyt, niin Famine Year vetoaa yleisömassoihin genre-rajojen yli (vertaa esim. Rytmihäiriö), joten melko valoisaa tulevaisuutta voi bändille povata, jos meininki pysyy näin tiukkana.