Every Single Burn - Get Rich... Or Die Not Trying

Every Single Burn – Get Rich… Or Die Not Trying

Nyt on kyllä sellainen soppa kasassa, että hurjempaakin mättömoshbittaajaa hirvittää. Groove metallia, grungemetallia, Betwen The Buried Men debyytiltä on haisteltu jopa taputukset mukaan. Every Single Burn on monipulistanut ulosantiaan hurjasti sitten viime kuuleman, ja tekee sen kieltämättä taitavasti, vaikka aavistuksen sekavan kuvan itsestään jättääkin.

Avausraita poukkoillee tyylistä toiseen niin väkevästi, ettei siitä saa oikein mitään otetta. Enkä tarkoita musiikkityylien välillä noin yleisesti, osioiden tunnelmien ydistämisessä voisi olla skarppauksen paikka, kun mätöstä hypätään suoraan skedepunkahtavaan kertsiin; ei vain loksahda yhteen. Kaksi jälkimmäistä biisiä ovat mielestäni paljon eheämmät, vaikka vähän ”perinteisempää” metalcore-kaavaa edustavatkin. Varsinkin päätösraita toimii erinomaisesti, ja on hyvä esimerkki siitä, ettei pyörää tarvitse aina keksiä uudestaan (mistä avausraita on puolestaan hyvä esimerkki), jos perusasiat on hyvin kunnossa. The Deadlock on jo puoliväliin mennessä lunastanut paikkansa yhtenä parhaista kotimaisista modernin metalcoren demonstraationa. Ainakin imelään välikohtaan asti…

Toivottavasti porilaiskollit malttavat pysyä erossa nyky ruotsimetallimeiningistä, ja vääntävät vahvaa, melodista ja mutta aggressiivista metalcoregrooveaan yhtä tinkimättömästi, kuin Deadlockin kaksi ensimmäistä minuuttia.