Kuva: Ever Since The Day - Through My Eyes

Ever Since The Day – Through My Eyes

Turusta tullaan ja ihan tyylikkäästi tullaankin. Ever Since The Dayn ensimmäinen tuotos on kyseessä, mutta sitä ei soitannasta kuule. Soitto kulkee hyvinkin ammattimaisesti ja solistin hommia kitaroinnin ohella paiskova Kari hoitelee työnsä todella mallikkaasti. Ääni on vakuuttava ja englantikin kuulostaa englannilta, eikä rallikuski tökeröinniltä.

Poets Of The Fall on varppina poikien gramofoneissa pyörähtänyt kerran jos toisenkin ja eipä Ever Since the Day hirveästi kalpene esikuviensa rinnalla, vaikkakin tämä on vasta joukkion ensimmäinen tuotos. Myös Ameriikan yhdysvalloista on vaikutteita haeskeltu, varsinkin jo hiipumassa oleva post grunge -aalto heijastuu näistä kipaleista selvästi.

Kiekon paras kohta on sijoitettu heti kärkeen, Crash-nimisen viisun muodossa. Rauhalliset POTF-henkiset säkeistöt ja hieman rokkaavampi kertosäkeistö. Varsinkin tuosta kertosäkeistöstä mieleeni hiipii tunne, että olen kuullut tämän biisin jossain. Ja sitten se avautuu, tämähän kuulostaa aivan Bloodpit-orkesterin Sanctuary-hitiltä. Through My Eyesiltä löytyy muuten myös Sanctuary-nimellä siunattu kappale. Voiko tämä olla vain sattumaa? Ainoa miinus tälle biisille on pakko antaa todella hirvittävästä kitarasoolosta.
Falling To Pieces jahtaa samaa tunnelmaa kuin edeltäjänsä, sitä kuitenkaan kiinni saamatta. Turha ja tylsä kappale, jossa alussa tunnelmoidaan ja loppua kohti kasvatetaan menoa hieman raskaammaksi. Ei yllätyksiä, ei pisteitä tälle hipaleelle. Sori.
Jonon hänniltä löytyy tuo Sanctuary-kappale, joka tarjoilee Through My Eyesin menevintä antia. Him:mäisiä raskaita kitaroita yhdistellään jopa iimou rockiksi äityvään soitantaan. Hyvinhän tämä rullaa.

Kyllä Ever Since The Day hieman rasistisia tuntemuksiani post grungea kohtaan siloittelee, mutta ei minusta kyseisen tyylin ystävää kyllä saa tekemälläkään. Melankolisen rokin puolesta liputtaville tämä julkaisu kuitenkin tarjoaa oivan vaihtoehdon noille jenkkilän (muka)synkille nuudelitukka (tarkoitan juurikin sinua Nickelbackin laulaja, jonka nimeä en tiedä, hyi olkoon), pompöösi tunteilijoille.