Kuva: Despair Academy - Red Helmet

Despair Academy – Red Helmet

Seinäjoella muutama vuosi sitten perustettu Despair Academy yhdistelee pop-soundiinsa rajumpaa alternative rockia, eikä yhtyeen uusi kotipaikka tule lainkaan yllätyksenä; jostain syystä Turku tuntuu olevan otollista maaperää tällaiselle popimmalle vaihtoehtorockille. ”Pehmeämmästä” ulosannista huolimatta ei kyseessä ole mikään lälly jenkki-imitaatio esim. Deep Insightin tyyliin, vaan ulosannissa on tiettyä brittisärmää.

Yhtyeellä on selvästi pyrkimyksiä Musen suuntaan, mutta vastaava mahtipontisuus ja persoonallisuus musiikista vielä puuttuvat, myös dynamiikkaa kaivattaisiin biiseihin lisää. Tästä hyvänä esimerkkinä levyn vahvin biisi Fallen Star, joka tarttuvan melodian lisäksi tarvitsisi vähän ekstrapotkua kertsiinsä.

Markus Perttulan vokaalisuoritukset varsinkin edellä mainitussa päätösraidassa ansaitsevat erikoismaininnan. Tasokasta kamaa demo-osastolle, mutta aavistuksen verran enemmän mielikuvitusta sävellyksiin ja sovituksiin kaivattaisiin. Varmuuden vuoksi kehottaisin myös pysymään kaukana nyky-emosta.

www.myspace.com/despairacademy