dead samaritan – bone hill revelation

Dead Samaritan on orkesteri, mikä on saanut alkunsa Hämeenlinnassa vuonna 2001. Orkka halusi alun perin soittaa [q]nopeaa ja raivokasta death-metallia thrash-vaikutteilla[q] ja tällaista kerrotaan ekan demon olevankin. Nyt ollaan jo päästy bändin kolmanteen demoäänitteeseen ja suuntaus on selkeästi enemmän rässin puolella.
Ensimmäinen mielikuva on 80-luvun lopun ja 90-luvun alun Kreator, vaikka ei aivan samaan vauhtiin ja intensiteettin päästäkään. Ja tietysti yhtenä vaikutteena on se vakavanha Slayer, eihän sitä voi tällaista hommaa ilman Slayer-vaikutteita tehdäkään. Riffit ovat sitä perinteisempää thrash-osastoa mukavilla melodian pätkillä maustettuina. Vaikutteita voisi sanoa tulleen useistakin vanhemmista väännöistä mutta mukana voi myös kuulla Göteborg-elementtejä. Laulu on välillä enemmän örinän puolella kahlaavaa ja välillä enemmän bläkkis-rääkymistä, kuitenkin aika perinteisillä linjoilla liikutaan. Biisin rakenteissa on miellyttävää vaihtelua ja pieniä oivalluksia on myös mukana. Laulut on myös rytmitetty ihan mukavasti mutta mitään poikkeavan erikoista niissä ei ole suuntaan eikä toiseen.
Perusvarmasti laulaja hommansa hoitaa. Soitto kulkee ihan tiukasti eikä mitään emämunauksia levyltä kuulukkaan. Bändi ei myöskään sorru ylisoittamiseen, joten tuotoksella oleva sooloilu on myös ihan miellyttävää kuultavaa. Soundit levyllä ovat hyvää demotasoa ja biiseille oikeutta tekeviä.
Kokonaisuutena Bone hill revelation on ihan kelpo demo. Soittamisen ja biisinteon eri osa-alueet on mukavasti hanskassa vaikkei tässä mitään ruutia keksitäkään. Itse pidin enemmän parista ensimmäisestä varsinaisesta biisistä. Nämä biisit edustivat enemmän sitä rujompaa rässisoundia. Pari viimeistä meni enemmän sinne göteborg-vaikutteiden puolelle kaikkine melodioineen. Vaikka monipuolisuudessa ei mitään vikaa olekaan, oli silti bändi omimmillaan rankemman paiskomisen puolella. Hiukka lisää tiukkuutta soittoon, minkä en usko olevan ongelma ja se lopullinen silaus biisien viimeistelyyn niin uskon, että todella hyvää on tältä bändiltä odotettavissa.