Kuva: Coprolith - Other Me

Coprolith – Other Me

Porvoossa kirkot palaa ja metalli raikaa! Death ja black metalia saastaisesti yhdistelevä porvoolainen Coprolith tarjoilee todella raivoisan ja myrskyisän promokiekon. Ensimmäisistä tahdeista asti ilmoille löydään sellaista riffihelvettiä ja rumputykistystä, että heikompia ihan hirvittää.

Taso on noussut edellisestä ”Death Only” EP:stä taivaisiin, tosin tässä tapauksessa pitäisi varmaan sanoa, että helvettiin. Soundit ovat juuri niin brutaalit kuin tämän sortin kaaokseen tarvitaankin. Vokaalipuoli on tarpeeksi mielipuolisen kuuloinen, riffit ovat tarttuvia, johon taitava rumputyöskentely tuo oman höysteensä. Mutta promon kolmas ja viimeinen kappale, Dead Endless, todistaa myös, että bändillä on ns. ”herkempikin” puoli. Dead Endless luo hyvän kontrastin kahden ensimmäisen raidan, Losing It ja Other Me, päättömälle ja mielipuoliselle kaahaamiselle. Yli kuusi minuuttinen kappale pitää sisällään hitaampaa meininkiä, melodisia kitaroita ja melkoista tunnelmointia. Jos sanon, että se on melodinen death metal kappale, monelle tulee varmaan mieleen In Flames. Mutta siitä ei tässä todellakaan ole kyse.

Nyt on vain ajan kysymys koska joku lafka kiinnittää Coprolithin listoilleen. Tällä hetkellä vuoden kovin suomalainen metallidemo.

www.myspace.com/coprolithmusic