Consciousness Removal Project - Do You Ever Think It's The End Of The World?

Consciousness Removal Project – Do You Ever Think It’s The End Of The World?

En voi sanoa tuntevani kaikkia post metal -genren hienouksia, mutta hyvän musiikin kyllä tunnistaa, oli sen puettua millaisiin vaatteisiin hyvänsä. Jermaine-yhtyeestä tutun multi-lahjakkuuden Antti Loposen Consciousness Removal Projectin kolmas tekele ”Do You Ever Think It’s The End Of The World?” ilmestyi viime syksynä verkkojulkaisuna, ja täyttänee vaativammankin kuulijan kriteerit.

Dramaattisia vaihdoksia äänimaisemissa, kaukaista laulantaa ja iholle puskevaa karjuntaa, rauhallista ja voimakasta, hiljaista ja äänekästä. Kaavahan on tuttu, mutta Loponen on piristänyt kuumana käyviä post metal -markkinoita mm. vocoderilla, sellolla sekä saksofonilla, joka tuo musiikkiin hivenen häiriintynyttä Twin Peaks -tunnelmaa. Lisäelementit sopivat säästeliäästi annosteltuina mainiosti tähän kevyesti progehtavaan materiaaliin, eivätkä kuulosta lainkaan väkisin päälleliimatuilta, kuten erikoisuudentavoittelulla usein on tapana.

Viidellä biisillä on mittaa lähemmäs 50 minuuttia, joten kovin helpolla ei kuulijaa päästetä. Hittihakuisuus on materiaalista kaukana, mikä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö musiikista löytyisi paljon koukkuja. Mielestäni CRP:ssä toteutuu omakustannebändin kolme tärkeintä ominaisuutta, jotka hallittuaan mikä tahansa lafka voisi huoletta kiinnittää bändin rosteriinsa; a) selkeä ja persoonallinen näkemys musiikista ja b) kyky toteuttaa se c) kokonaisvaltaisesti yhtenäiseksi paketiksi. Toki tuohon voisi lisätä vielä esiintymisvarmuuden, mutten usko että tämä mikään ongelman kokeneilla keijoilla vahvistetulle livekollektiiville on. Ei kiireisille.

consciousnessremovalproject.bandcamp.com


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 vastausta artikkeliin ”Consciousness Removal Project – Do You Ever Think It’s The End Of The World?”

Kommentointi on suljettu.