Concrete Icon - Desecrating The Throne

Concrete Icon – Desecrating The Throne

Turkulainen Concrete Icon on neljän olemassaolovuotensa saanut osansa miehistönvaihdoksista, tämä uusin tuotoskin on laulujen osalta uudelleennauhoite aiemmin viime vuonna ilmestyneestä splittijulkaisusta jenkkiläisen The Seventh Gaten kanssa.

Alkuperäisen laulajan lähdettyä lätkimään otti vokalistivastuun kitaristi-Jake, ja kokemattomuus tuolla osastolla onkin demon suurin puutos. ”Desecrating The Throne” on kuitenkin siitä omituinen tekele, että se alkoi ainakin itselle aukeamaan vasta useamman kuukauden yrityksen jälkeen. Soundit ovat jotenkin ohkaiset ja tönkkö laulu on miksattu aivan liian pintaan, mutta sopivassa mielentilassa hiomattomuus ja raakuus kääntyvät bändin eduksi.

Neljän kappaleen demolla on mittaa yli 18 minuuttia, en osaa sanoa jaksaisiko tätä paljoakaan pidempään, varsinkaan kun kappaleiden välillä kuullaan melko vähän variaatiota. Saatteessa mainostettua ”sludgemaista groovea” ja ”doomille tyypillistä hidastelua” ei paljoa ole kuultavissa, ja nyt ”Desecrating The Throne” jääkin vähän välimallin ratkaisuksi nopeamman deathin ja groovaavamman metallin keskivaiheille. Rohkeasti vain kierroksia alas, laulajalta toivoisi myös vähän sujuvampaa ulosantia.