Bill Skins Fifth - From What Lies Beneath

Bill Skins Fifth – From What Lies Beneath

Salolainen Bill Skins Fifth tarjoaa meillä vielä vähän lapsen kengissä hoipertelevaa, mutta varsinkin Jenkeissä kovaa suosiota nauttivaa melodista deathmetalcorea. ”From What Lies Beneath” ei ehkä teknisesti ole läheskään Unearthin tai Darkest Hourin tasoa, mutta ei tätä viisibiisistä tarvi lainkaan hävetä, päinvastoin.

Meininki on alusta alkaen erittäin jämäkkää, kitaroiden punoessa melodiaverkkojaan ja laulajan hoidellessa hommansa tyylikkäästi, muun ryhmän kompatessa vahvasti. Erikoisena elementtinä bändi käyttää joka biisissä suomea pääasiallisen laulukielen, eli englannin, rinnalla. Voidaan ehkä ajatella, että jokseenkin itseään toistavat riffit ja lauluratkaisut ovat nopeasti koluttu loppuun, mutta kokonaisuus on sen verran hyvin balanssissa, ettei moista tule oikeastaan edes ajatelleeksi. Totuuden nimissä on kuitenkin mainittava, ettei neljästä jälkimmäisestä raidasta ole avausraita Strung-outin voittajaksi.

Itse käyttäisin suomea lauluissa vähän säästeliäämmin, ja sijoittelisin välikohtiin/biisien loppuun. Tällaisenaan ratkaisu on vähän sekava, koska osuudet eivät jakaudu selkeästi (tai edes sinne päin) tasan, eikä toisaalta kumpikaan laulukieli jää selkeästi tehoste-elementiksi. Muuten ei kuin lisää pökköä, Of Persuasion And Absolutionin rauhallisempia nyansseja tai hienoja tilutuksia unohtamatta. Kovaa kamaa!