Between The Skylines - Life in an Hourglass

Between The Skylines – Life in an Hourglass

Helsinkiläisen Between The Skylinesin debyytti-EP ”Life in an Hourglass” on reilu kahdeksanminuuttinen taidonnäyte kotimaisesta nykymetallista, jossa yhdistyvät rimpuilumetalli riitasointuineen, popmetalli jousisovituksineen ja puhtaine lauluineen sekä metalcore huutolauluineen. Runsaista vaikutteista huolimatta homma pysyy hyvin kasassa, eikä mihinkään älyttömyyksiin sorruta.

Rytminvaihdokset ja kitaratilutukset, jotka hyvin harvalla niitä käyttävällä bändillä pysyvät kohtuuden rajoissa ja siksi käyvät usein ärsyttämään, pitävät homman mielenkiintoisena, vaikkei kappaleiden melodioista tai riffeistä mitään kovinkaan ikimuistettavaa löydy. Huutolaulu toimii mukavasti, mutta puhtaissa on vielä turhan paljon ”demomaista” töksähtelyä, mikä paljastaa albumin kotikutoisuuden, vaikka sen saattaisi jossain vaiheessa kuvitella ihan Amerikassa asti nauhoitetun.

Ensijulkaisuksi ”Life in an Hourglass” on pienistä puutteistaan huolimatta melko vakuuttava pelinavaus, ja sen perusteella on helppo veikata että Between The Skylinesilla on vielä mielenkiintoinen tulevaisuus edessään.