Backstabbing Bastard - Shipwrecked

Backstabbing Bastard – Shipwrecked

Aiemmillakin demoilla jo vakuuttavasti esiintynyt joensuulainen Backstabbing Bastard on terävöittänyt linjaansa ennestään, ja tarjoilee tällä ”Shipwrecked”-promolla kaksi tarkkaan valittua ja loppuun asti hiottua kappaletta.

Shipwrecked on kaksikosta selkeästi enemmän levy-yhtiö/radiopomoille suunnattu vetäisy, sillä örinävokaalit ovat lähinnä mausteena. Mukavat Soilwork-synat saavat seurakseen nyky-Amorphista muistuttavan kertsin, joten kyllä tuolle hittihakuisuudelle jotain pohjaa tuntuisi myös olevan. Kolme ja puoliminuuttinen kappale on lopun modulaatioine päivineen kuin suoraan Risto Asikaisen aapisesta. Gates of Treason on selkeästi ”b-puoli kappale”, jossa kuullaan myös vähän enemmän örinää, tosin mielestäni aivan turhaan. Kliineissä on ilmetttä ja persoonallista otetta, vaikkei laulusuoritus tässä jälkimmäisessä biisissä ihan ykkösbiisin tasolle ylläkään.

Molemissa kappaleissa on melodiat kohdillaan, ja sävellykset ovat kokonaisuutena hyvin eheitä. Ykkösbiisin Soilwork meets Amorphis -yhdistelmä tuntui toimivalta ratkaisulta, vaikkei sitä kakkosraidassa hirveästi hyödynnetykään. Siinä voisi olla bändille ihan mielenkiintoinen valtti levy-yhtiötä metsästettäessä.