Kuva: Autere - Being Dead Is A Place

Autere – Being Dead Is A Place

Joko muistan ihan väärin, tai sitten tähdet olivat tällä kertaa otollisemmassa asemassa bändin matskun vastaanottamiseksi, mutta tuntuu että turkulainen Autere on vuodessa ottanut vähintään yhden jättiläisen askeleen kohti suuremman yleisön tietoisuutta.

Asiansa osaavana toimittajana tietysti asian tarkistin edellistä ”Seizure”-demoa kuulemalla, eikä asiat niin kovin eritavalla ole. Soundit ovat vain rutosti paremmat ja bändin soittotatsi paljon tiukempi, joten kyllähän niistä lähtökohdista kelpaa jo näinkin puhkisoitettua matskua, kuin mitä death/thrash nykyään on, alkaa vääntämään. Demon avausraita Circle of Kinetic Damage kuuluu viime vuoden kovimpiin kotimaisiin metallibiiseihin, ainakin demorintamalla, joskin samaan hengenvetoon on todettava, että demon kolme muuta biisiä eivät samaan tyrmäävyyteen muodollisesta pätevyydestään huolimatta yllä. Vokalismies Jemmy Kaumi, sikälimikäli kaikki lauluosuudet itse hoitaa, on kyllä pätevänkuuloinen laulaja, joskin kaikista matalimmat death-örinän kuulostavat korneilta (mutta niinhän ne aina).

Johdonmukaisesti parantanut orkesteri tuntuisi saavuttaneen huipun demorintamalla, joten seuraavaksi ei muuta kuin täyspitkän kimppuun. Mainittakoon loppuun vielä, että rumpalilla on Wilsonin sukat, lieneekö joku tenniksenpelaaja oikeassa elämässä.