Apples of Idun – While the Night is a Shade

Apples of Idun – While the Night is a Shade

Tätä nykyä yhä etenevissä määrin termillä ”industrial” viitataan enemmän tai vähemmän Rammsteinin inspiroimaan teollisuusmetalliin. Onneksi on sentään olemassa Apples of Idunin kaltaisia yhtyeitä, jotka näyttävät industrialin olevan monimuotoisempi genre kuin mitä saksalaisten jynkytyshevistä voisi arvata. Toisaalta Apples of Idun ei vie industrialiaksi naamioitu indie rockiaan minnekään Einstürzende Neubauten tai edes Ministryn tasolle, vaan pitää soundinsa popimpana ja hieman metallillekin kallellaan. Hyvin vahvana kaikuu myös ”Songs of Faith and Devotion” -aikakauden Depeche Mode, mutta Apples of Idun on sitä lopulta reippahasti modernimpi. Apples of Idunin tyypeille on Biolan ilmeisen tuttu tökötti, kun kaiken synteettisuuden taustalla on jälkiä bändisoiton kautta saadusta orgaanisuudestakin.

Vaikka The Falling Man on muita biisejä helpompi, ei se tee muistakaan biiseistä vaikeita. Toisaalta ”While the Night is a Shade” ei ole mitään läpihuutokamaakaan, joka tarkoittaisi biisien nopeaa kulumista soitossa. Päinvastoin, ”While the Night is a Shade” vaati aikaa. Kaikista puutarhan hedelmistä ei kuitenkaan voi pitää, ja tässä puutarhassa satunnaiset jyristelyt ja hevaamiset ovat vain pelkkiä rikkaruohoja.

”While the Night is a Shaden” pointtina on toimia peilinä yhtyeen nykytilasta ennen uuden pitkäsoiton tekemistä. Idunin hedelmät maistuvat kypsiltä.