alasin

Alasin – Yksinäisyydenpelkääjät

Alasimen demo ”Yksinäisyydenpelkääjät” pelottaa aluksi nimellään. Eräs Euroviisuedustaja ei kuitenkaan ole lainkaan sopiva vertailukohta Alasimen kanssa, kun kolmen biisin demo paljastaakin jo vuonna 2003 perustetun bändin olevan perinteiseksi muodostuneen suomimetallin asialla.

”Yksinäisyydenpelkääjissä” on kyse suomenkielisen metallimusiikin soittamisesta, tietty ne perinteiset suomimetallibändit mielessä pitäen. Laulajan äänessä on rujo Hynys-viba ja kappaleetkin kuulostavat jokseenkin tutusta muotista veistetyiltä. Tarjolla olevat kolme biisiä kuvastavat saatesanojen mukaan Alasimen eri puolia. Kuvaukset ovat valideja, sillä Yksinäisyydenpelkääjät on aika tyypillinen moderni metallibiisi, mutta kolmikon kiinnostavimmaksi raidaksi kohoava, lievästi Paradise Lost- ja Sentenced -vivahtainen Valssi on monin verroin rauhallisempi. Aggressio taas on sitä – sinänsä yllättäen – aggressiivisempaa murjomista.

Biiseissä käytetään tuttuja muotteja, muttei Alasin sentään ole tyytynyt tekemään samaa biisiä kolmeen kertaan, mikä laskettakoon sille eduksi. Tosin demon ohut tuotanto latistaa terää koko bändiltä, jolloin kaikki kuulostaa tylsähköltä; niin soittosuoritukset kuin biisitkin.