Aihearkisto: Demoarviot

Shitpile Mentality – Paskakukkulan kuninkaat

Shitpile Mentalityn ”Paskakukkulan kuninkaat” voitaneen jossain mielessä lukea huumorimusiikiksi, mutta ei se demon kantavaksi/tuhoavaksi voimaksi kuitenkaan nouse, pääosassa on loppujen lopuksi kolmikon meuhkaava hardcore/grind.

Musiikillisesti Shitpile Mentality ei tarjoile mitään kovinkaan ihmeellistä, ja kun rummutuksenkin hoitaa vanha tuttu Cubase (tms), voidaan ajatella, ettei bändi ole missään vaiheessa edes yrittänyt itseään kovin tosissaan haastaa. Sitten on vielä ne parit väsyneet rock-parodiat, jotka ei naurata sitäkää vähää, mitä nämä ns. ”oikeat” biisit.

Virkistävää vähemmän ryppyotsainen meininki ja se, ettei se nouse missään vaiheessa itsetarkoitukseksi (?). Pienellä lisätsempillä Shitpile Mentality voisi olla ihan mukava lisä Famine Yearin ja Cut To Fitin rinnalle.

[youtube url=ZkpVKVt-fXw]

Feurety – Faces of Insanity

Raahelaisen Feuretyn demo lähtee käyntiin sellaisella tuplabasarilänkytyksellä, että siinä olisi Jörg Michaelkin ihmeissään! Onneksi tässä ei mitään power metallia aleta kuitenkaan harrastamaan, vaan örinälaulun ja raskaampien riffien ansiosta ollaan enemmän melodiseen deathiin kallellaan.

Bändi hoitaa hommansa kunnialla, ja laulajakin on monotonisuudestaan huolimatta pätevä genressään. Kahden ekan biisin alussa kuultavia tuplabasari/tilutus -tilutuksia lukuunottamatta kappaleista ei jää kuitenkaan mitään ihmeellisempää mieleen, ei vaikka corempaakin tamppausta on yritetty joukkoon heittää. Vikan biisin doom-manailut eivät sen sijaan lähde alkuunkaan.

Lopputulos jää vähän keskeneräiseksi, aivan kun mitään ideaa ei olisi viety ihan loppuun asti. Kitaramelodia Feuretyn kertosäkeen taustalla tuo vanhan Amorphisin mieleen, siitä olisi hyvä jatkaa!

Trail Of Life Decayed – Slave – Inequal – Hostile

Pirkanmaalainen Trail Of Decayed kolahtaa ikävä kyllä siihen ”ei mitään sanottavaa” -laariin, jossa niin moni moderniin death/thrashiin taipuvainen orkesteri joutuu nykyään kamppailemaan. Pätevää, mutta niin moneen kertaan kuultua meuhkaamista.

Hatemonger avaa pelin lupauksia herättävästi vahvalla poljennollaan. Laulun vuorottelu raskaamman murinan ja korkeamman huudon välillä tuo myös mukavaa vaihtelua melodiseen deathcoreen. Kaikki on siis kohdallaan, paitsi… ne biisit! Fair Of Self-Deception ei tarjoa herkullisten kitaraliidien lisäksi muuta ikimuistoista, Abortive Cleansing Foreseen kompastelee puolivillaisessa matikkacoressa.

Eihän tämä musiikillisesti tai soundillisesti paljoakaan esim. Job For A Cowboylle häviä, mutta meillä Suomessa rima onkin korkeammalla kun siellä Amerikassa. Toki tämä jenkkiläisenä markkinoituna uppoaisi täkäläiselle Tuska-yleisöllekin kuin seitsemän euron bisse muovituopista.

[youtube url=http://soundcloud.com/trail-of-life-decayed/sets/slave-inequal-hostile]

Stabbed Clerks – Mirror

Kauhistuttaa ajatuskin. Demolla kahdeksan kappaletta. Eikö ne bändit ikinä opi? Vielä kun Stabbed Clerksin hardcore-grunge ei ole sieltä helpoimmin sulavasta päästä, mikäli vanhat merkit paikkansa pitävät.

Ja pitäväthän ne. Melkoiseksi tervanjuonniksi levy osoittautuu jo kolmannen kappaleen kohdalla, vaikka tietyssä (angsti)mielentilassa tämä Kurt Cobainin toinen tuleminen voisi pudotakin. Hieman epävireiseen kolisteluun lähdettäessä kokonaisuuden siedettävyys laskee huomattavasti, olit sitten missä angsteissa tahansa. Vain levottoman melun ystäville.

Routakausi – Sano Ei!

Routakausi-yhtye kuulostaa hynysmäisine laulajineen aluksi varsin vastenmieliseltä. Ennen Sano ei yhteiskunnalle -kappaleen kertsiä on yhtyeen rehti rokkimeno kuitenkin jo tempaissut mukaansa, ja kierolla tavalla laulajan ääntäkin alkaa diggailemaan. Sama kaava toistuu oikeastaan toisessa Mitä mä saan? -kappaleessakin, todella (k)ankean alun jälkeen biisi alkaa täysin yllättäen kertsissä toimimaan, vaikkei siinä sävellyksesti mitään kummallista tapahdukaan. Levyn päättävä Joutumatta helvettiin ei sitten enää ihmeemmin yllätäkään, suuntaan tahi toiseen, vaan painaa hyytymättä tiukalla peruskompilla maaliin asti.

Odotuksiin nähden positiivinen yllätys, mutta ehkä tästä omaan makuun se suomirock paistaa vähän liikaa läpi. Genressään kuitenkin ihan tutustumisen arvoinen tapaus, varsinkin jos perusmiehen murheiden sekaan sopii pieni ripaus yhteiskuntakriittisyyttä (ei sillä tavalla persu-tavalla).

[youtube url=sk1m8kzwCmk]

EWC – We The Kill

Helsinkiläisen EWC:n vuoden toiseen demopläjäykseen käy oikeastaan sanasta sanaan samat löpinät kun aiemmin ilmestyneeseen ”She Walks Alone” EP:seen. Paitsi että nyt keksin Misfitsiäkin paremman vertauskuvan; varsinkin laulajan äänessä on erehdyttävän paljon Volbeatia, ja vielä kun punkistaan löytyy annos rokkia, voidaan jopa puhua kesymmästä versiosta Volbeatin elvismetallista.

Biisimateriaali kaipaisi edelleen terästystä, varsinkin suht pätevän Murder Disaster -avauksen jälkeen homma jää junnaamaan ikävästi. Onneksi kappaleet on kuitenkin kautta linjan pidetty alle kolmeminuuttisina, joten tylsäkään renkutus ei kestä loputtomiin. Soundit ovat edelleen turhan tuhnuiset, pientä terävyyttää kaipaisin sinne osastolle, ainakin siinä määrin, että kaikki (mahdolliset) hienoudet tulisi kunnolla kuuluviin.

Human Sculpture – Our World / Torn Down


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function split() in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-content/plugins/soundcloud-shortcode.php:41 Stack trace: #0 /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/shortcodes.php(326): soundcloud_shortcode(Array, Array, 'soundcloud') #1 [internal function]: do_shortcode_tag(Array) #2 /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/shortcodes.php(223): preg_replace_callback('/\\[(\\[?)(soundc...', 'do_shortcode_ta...', '<p>J\xC3\xA4rvenp\xC3\xA4\xC3\xA4...') #3 /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/plugin.php(235): do_shortcode('<p>J\xC3\xA4rvenp\xC3\xA4\xC3\xA4...') #4 /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/post-template.php(230): apply_filters('the_content', '<p>J\xC3\xA4rvenp\xC3\xA4\xC3\xA4...') #5 /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-content/themes/twentyfourteen/content.php(57): the_content('Jatka lukemista...') #6 /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/template.php(564): require('/var/www/fs1/0/...') #7 /var/www/fs1/0/chambers/public_htm in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-content/plugins/soundcloud-shortcode.php on line 41