Avainsana-arkisto: Zombi

The Zombi

Raa’asta tappamisesta, kiduttamisesta kellarissa ja mätääntyneistä ruumista, niistä on Suomen death metal -ylpeys The Zombi tehty. Heikoimpia bändin ulosanti saattaa hirvittää, mutta kunnon death metallin ystäville The Zombin biisit ovat kuin hunajaa korville. Mutta missä, milloin ja miksi bändi ylipäätään perustettiin? Entäpä miten bändin biisit syntyvät? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen pojat ovat antaneet vastauksensa ja ne löytyvät alempaa!

Lyhyt historiikki (ketkä, mistä, milloin ja miksi?)

The Zombi nousi haudasta Virroilla vuonna 2003. Jäseniä oli tuolloin kaksi: Minä (Paavo Härkönen) ja Ville Vuorinen. Kyse oli alunperin vain kahden miehen rumpukonevetoisesta hupailuprojektista, jonka tarkoituksena oli levittää kuolometallin surusanomaa ilman sen suurempia ambitioita. Netissä julkaistut biisit herättivät metallikansassa kuitenkin sen verran kiinnostusta, että pari vuotta myöhemmin The Zombi päätettiin laajentaa varsinaiseksi bändiksi. Vuonna 2006 The Zombi julkaisi ensimmäisen EP:nsä, ”Appetite for Flesh”, joka sai hyvän vastaanoton niin faneilta kuin kriitikoiltakin. Lukuisten miehistönvaihdosten takia keikkailemaan päästiin vasta vuoden 2007 lopulla. Nykyinen (ja ensimmäistä kertaa toimiva) kokoonpano koostuu Ville Vuorisesta (vokaalit), Paavo Härkösestä (kitara), Aki Kuusisesta (rummut), Ville Ryödistä (basso) ja Andre Lindgrenistä (kitara). The Zombi julkaisi hiljattain toisen EP:nsä, ”The Rottening”.

Kuvailkaa bändinne ulosantia.

The Zombi murjoo kalmankatkuista death metallia groovaavalla otteella. Murhaamme niin nopeasti ja kieroutuneesti kuin hitaasti ja suoraviivaisestikin. Vire on matala ja mölytaso ylittää kipukynnyksen. Heikoimmat kuuntelijat saattavat kärsiä oksentelusta sekä pahoista unista.

Mistä yhtyeenne saa vaikutteensa ja toisaalta miten se erottuu massasta?

Cannibal Corpse lienee suurin vaikuttaja, mutta jälkensä ovat jättäneet myös monet muut bändit, kuten Six Feet Under, Pantera, Bloodbath ja Nile. The Zombi ei yritä keksiä pyörää uudelleen – pyrkimyksenä on yksinkertaisesti ulostaa sellaista musiikkia mitä maan päältä pitäisi löytyä enemmän. Miksi korjata jotain mikä ei ole rikki? Emme siis erotu massasta omaperäisellä saundilla, vaan rehellisen brutaalilla meiningillä joka kumpuaa suoraan sydämestä ja tappaa tuskallisen tehokkaasti.

Minkälainen on kappaleidenne syntyprosessi?

Syntyprosessit vaihtelevat, mutta lähes poikkeuksetta biisi lähtee liikkeelle riffin pohjalta, jonka jokin bändin kielisoittimia räpeltävistä jäsenistä on kynäillyt. Useimmiten kyseinen jäsen jalostaa biisiä vielä pidemmälle omissa oloissa, kunnes se tuodaan jonkinlaisessa muodossa treenikämpälle ideointia ja sovittamista varten. Viimeisenä syntyvät sanoitukset, joista ainakin toistaiseksi olen itse ollut aina vastuussa.

Onko yhtyeellä jokin sanoma? Mistä lyriikat kertovat?

The Zombin sanoitukset käsittelevät kauhu- ja splatter-elokuvista tuttuja teemoja. Sanoma ei ole sen syvällisempi kuin näissä elokuvissakaan, vaan kysymys on kursailemattomasta hauskanpidosta ja ”haistakaa paska” -asenteesta, joka ei kumartele kenellekään. Jos joku pahoittaa mielensä, hyvä niin.

Millaisena näette orkesterinne tulevaisuuden? Päämääriä/tavoitteita?

Lyhyellä tähtäimellä tavoitteina on sukeltaa pätevän levy-yhtiön huomaan, julkaista maailmankaikkeuden visvaisin death metal -albumi, sekä päästä soittamaan suuremmille yleisöille. Pitkän tähtäimen tavoitteena on levittää zombie-epidemia jokaiseen maailmankolkkaan ja ajaa ihmiskunta sukupuuttoon.

Jos saisitte valita yhden albumin ja kretitoida sen omiin nimiinne, niin mikä tuo albumi olisi ja miksi?

Maailmassa on monia mahtavia albumeita, mutta toisen tekemän työn kreditoiminen omiin nimiin tuntuu jo pelkkänä ajatuksena hyvin perverssiltä. Terveempää on pyrkiä tekemään asiat paremmin kuin muut.

Minkä levy-yhtiön rosteriin bändinne sopisi parhaiten?

Minkä tahansa, joka osaa hommansa, ymmärtää edustamamme tyylisuunnan päälle ja on innokas panostamaan bändin tulevaisuuteen.

Miksi juuri te ansaitsisitte levytyssopimuksen?

Vastaus piilee meidän musiikissa.

Kiteyttäkää yhtyeenne yhteen lauseeseen.

Ich bin eine wolperdinger.

Sana on vapaa: mainostusta, vittuilua…

Pistä siihen karvoja.

www.zombideathmetal.com

www.myspace.com/zombideathmetal