Avainsana-arkisto: Ylivallan Orjat

Ylivallan Orjat

Ylivallan Orjat ei ehkä ole musiikillisesti kaikkein omaperäisimmästä päästä, mutta yhtyeen sävellyksissä on kuitenkin sen verran potkua että yhtyeen taannoinen seiskatuumainen oli varsin onnistunut paketti. Sähköpostihaastattelun kysymyksiin vastailivat vokalisti Elisabeth ja basisti Johnny.

Kas niin, eli keitä yhtyeessä tällä hetkellä vaikuttaa, ja miten nämä viisaat päät on saatu löytyä yhteen? Onko teillä muita bändejä ja virityksiä taustalla?

E: Meitähän on neljä, eli minä räävin naamaani, bassossa on Johnny, kitarassa Joona ja rumpuja takoo Pätkä. Johnnyn kanssa ruvettiin joskus juttelemaan, että olisi kova juttu laittaa HC-poppoo pystyyn ja lopputulos on tämä.

J: Alkuun treenattiin kahdestaan paska rumpukone taustalla ja sitten tuli Joona messiin, lopulta Pätkä. Maaliskuussa tulee kaksi vuotta täyteen ekoista treeneistä. Muita poppoita on Pätkällä esim. sellaista ”gothic acid rockia” veivaava bändi nimeltä Sleep Of Monsters ja mä soitan lisäksi tuoreessa turkulaisessa crust-bändissä nimeltä Agasia.

E: Joona ja mä ollaan ihan vaan Ylivallan Orjia…

Mitä musiikillisia vaikuttimia Ylivallan Orjilla on? Millaista soundia olette tavoitelleet?

J: Alkuun Elisabeth kovasti touhotti, että alettaisiin veivaamaan jotain 77-punkkia, mutta sitten mielessäni kelasin, että mistä toi pentu voi tietää seiskaseiskasta midist kun on vasta 80-luvulla syntynyt? Mitään suurempia esikuvia tai idoleita mulla ei ainakaan pääasiallisena säveltäjänä ole, mutta kaipa noista biiseistä hieman kuuluu läpi ne 80-luvun suomalaiset hardcore punk-bändit, mitä olen teinistä asti diggaillut. Tietoisesti emme yritä mitään tietyn tyylistä musaa tehdä vaan sitä soitetaan, mitä sattuu syntymään, ilman genrerajoja tai tyylisuuntia.

Pyrittekö erottautumaan punk/hardcore-bändien joukosta?

E: Ei kai mitenkään sen kummoisemmin, ja jos sieltä meidän musasta nyt jotain erikoista nousee esiin, niin se on luultavasti vahinko…

J: Ei me hirveesti mietitä tätä musaa, sitä vaan syntyy.

Punk-bändinä teillä on varmaan sanottavaakin asioista? Mitä asioita haluatte lyriikoittenne kautta tuoda esille? Miten tärkeä osa kannanottaminen mielestänne on sekä Ylivallan Orjia että punkkia yleensä?

E: Mä kirjoitan omasta elämästäni ja kokemuksistani, en mä oikein varmaan osaisi mitään hirveän hilpeitä sanoja kirjottaa. Asiat jotka mua ottaa päähän mä laitan paperille ja kaikki mitä mä ympärilläni kuulen ja näen on mulle helppoo purkaa sanoiksi. Onhan punk-musiikki aina ollut oman mielipiteensä julkituomista ja kannanottoa joten, on kai se sitten aika oleellista…

Miten tämä bändi on otettu vastaan? Kehuihin olen ainakin törmännyt, mutta onko haukkuja tullut myös?

J: Ihan positiivista palautetta on tullut noin yleisesti ottaen.

E: On niitä moitteita kansas tullut jonkun verran, mutta ei kai niitä kukaan tosissaan jaksa ottaa ja aina löytyy joku, joka ei ole tyytyväinen johonkin. Mutta jos ei diggaa, voi jättää levyn ostamatta ja keikoille tulematta.

Seiskatuumaisellanne on neljä biisiä, mutta Bandcampissa on vielä kolme biisiä lisää. Otaksun noiden kolmen biisin jätetyn tarkoituksella seiskalta pois? Millä perusteilla valitsitte biisit seiskalle? Suunnitteletteko jotain noiden kolmen biisin varalle?

J: Oltiin treenattu täydellä kokoonpanolla vasta 5-7 kertaa ennen studioon menoa ja pistettiin kaikki purkkiin mitä oli, eikä mietitty sen kummemmin siinä vaiheessa, että missä muodossa tullaan ne julkaisemaan.

E: Biisit seiskalle valittiin periaatteessa pituuden perusteella. Mahdollisimman tiukka paketti haluttiin ja tommonen se nyt sitten on… Kaksi biisiä ilmestyy ”Nussittu sukupolvi”-kasettikokoelmalla keväällä ja sitten se yksi jää roikkumaan jonnekin. Ei olla vielä päätetty mitä sillä tehdään, ei välttämättä mitään.

Onko tämä bändi mielestänne parhaimmillaan studiossa, treeniksellä vaiko keikalla?

J: Olemme tasapaskoja joka paikassa… joka osa-alueella on parannettavaa, varsinkin vielä kun treenataan niin vähän, koska kaikki asuu hajallaan eripuolella eteläistä Suomea.

E: Mä kärsin pienimuotoisesta esiintymisjännityksestä ja joutuu aina vetää kunnon perskännit, että uskaltaa turpansa julkisesti avata, joten tuskin se kauhean kauniin näköistä ja kuuloista on, HAH.

Mitä suunnittelette seuraavaksi tehtäväksi?

E: Kipaistaan huhtikuussa Irlannissa Rikoslain pojat messissä soittamassa kolme keikkaa. Sitten on Suomessa joitain keikkoja sovittu. Studioon olisi vissiin tarkotus mennä kesällä uusien biisien kanssa, tarkoituksena tehdä uutta seiskaa kaiketi…

Loppuun voitte varmaan sanoa vielä jotakin näppärää? Kiitän Lampaan puolesta tästä haastattelusta!

Klunssilamaisesti, ei muutaku ei anna periksi ja huumoria kyllä ja lisää paskaa housuun!!!

www.facebook.com/pages/Ylivallan-Orjat/149478568451578

Pikakatselmus, viikko 5 / 2013

[listitems style=article align=left item=15194]
[listitems style=article align=right item=15094]
[listitems style=article align=left item=15161]
[listitems style=article align=right item=15109]
[listitems style=article align=left item=15188]
[listitems style=article align=right item=15158]
[listitems style=article align=left item=15145]
[listitems style=article align=right item=15083]