Avainsana-arkisto: Willfire

Willfire – The Unforgiver

Willfire ehdottaa ystävällisesti saatekirjeessään kiireisen toimittajan kuuntelevan kappaleen numero 3 ensimmäisenä. Jos aikaa riittää, kannattaa seuraavaksi kuunnella kappale numero 5. Asiallisen arvion tekemiseksi lienee kuitenkin paikallaan kuunnella koko seitsemänsivuinen EP. Täytyy kuitenkin ihmetellä, mitä viisi muuta biisiä levyllä tekevät, jos niihin ei tämän enempää ole uskoa, vaikka niitä toki yhtä hyviksi muiden kanssa kehutaankin.

No ei nämä ehdotetut biisit juuri sen parempia ole muusta kasari/hevirock-räimeestä. Yli kymmenen vuotta toimineelta bändiltä voisi ehkä odottaa vähän tiukempia biisejä, soitto kyllä rullaa, mutta demomaisen laulun ohella myös sävellyksistä puuttuu voimaa. Oma suosikkini on biisi numero yksi (Intro), jossa ei laulua kuulla lainkaan ja on levyn toiseksi lyhin kappale (3.41).

Laulukielen vaihtaminen suomeksi tekisi musiikista huomattavasti mielenkiintoisempaa, lisäksi demomainen vaikutelma huonosti äännetyn englannin myötä vähän katoaisi. Epävireisyyttää se ei kuitenkaan poista, ja epäilen olisiko sille osastolle mitään tehtävissä, jos reeniä on jo 10 vuotta takana. Lykkyä pyttyyn kuitenkin.

www.myspace.com/willfireband